15. jan. - 3. jun. 2020

Abonma Liffe po Liffu 2019/20

Pred filmom bo imel uvod Marcel Štefancic, Jr.

Pretekli dogodek
15. jan.
5'50 EUR

Pretekli dogodek
5. feb.
5'50 EUR

Pretekli dogodek
4. mar.
5'50 EUR

Pretekli dogodek
5. jun., 6. jun.
5'50 EUR

Pretekli dogodek
Pretekli dogodek
7. sep., 8. sep.
5'50 EUR

Filmska projekcija Izdajalec je prestavljena na 5. junij 2020 ob 19. uri.
Nadomestni termin filmske projekcije Medtem ko vas ni bilo načrtujemo konec junija, film Parazit prestavljamo na jesen. O novih datumih bomo obveščali takoj, ko bodo potrjeni.

Vstopnice za prestavljene filmske projekcije veljajo v nadomestnih terminih in jih abonentom ni treba menjati.
Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba filmskih projekcij ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.Medtem ko vas ni bilo, sta parazit in izdajalec nesrečno Judy pahnila na rob blaznosti. Toda njena prijateljica Lara je izbrskala resnico in jo znova spravila k sebi.

Šalo na stran, filmi iz abonmaja Liffe po Liffu imajo močne naslove, toda kljub tematski in zvrstni pestrosti imajo veliko skupnega. Številni (anti)junaki se predstavljajo za nekoga drugega, pretvarjajo, manipulirajo, izkrivljajo javno podobo ali nočejo sprejemati slabega glasu o sebi. Konkretno, zapita in utrujena Judy Garland želi v zatonu svoje slave v Londonu znova postati nedolžna, vseameriška ljubljenka občinstva; učiteljica glasbe Lara ne zmore sprejeti dejstva o slabi podobi med družinskimi člani, stanovskimi kolegi in prijatelji; Catherine Deneuve v Resnici kot francoska filmska diva objavi avtobiografijo z močno polepšano samopodobo; člani korejske družine s socialnega roba se v Parazitu predstavljajo kot zaupanja vredni, se vključijo v družino premožnega industrialca in postopoma prevzamejo oblast; in Tommaso Buscetta, nekdanji (resnični) mafijski boter, v Izdajalcu po letih prostovoljnega izgnanstva pokaže pravi obraz in priča proti mafijskim šefom.

Ob naštetem festivalu pretvarjanja in laži je seveda potreben močan odmerek filmskega realizma; v tem kontekstu ni silovitejšega in boljšega predstavnika, kot je Ken Loach, empatičen britanski socialist s čutom za človeško bolečino, čigar novi film je prepričljiva obsodba prekarizacije in kolapsa delavskega razreda.

Simon Popek

Pred filmom bo imel uvod Marcel Štefancic, Jr.

Nakup abonmaja

V Informacijskem središču CD ali z naročilom na E vstopnice@cd-cc.si

Cena abonmaja: 30 in 25* EUR
Vpis do 14. januarja 2020

Posamezna projekcija za izven: 5‘50 in 4‘80* EUR
*za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Vse projekcije v Kosovelovi dvorani
Dodatne informacije: T (01) 2417 161 E kristina.jermancic@cd-cc.si

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI