Past event
3 Oct 2019 19:30

RTV Slovenia Symphony Orchestra - Kromatika 2

Between Fingers
Rossen Milanov, conductor, solist: Dejan Lazić, piano

Program:
L. Vrhunc, Med prsti zven podobe ii
F. Chopin, Koncert za klavir in orkester št. 1
J. Brahms, Simfonija št. 4
 

Simfoniki RTV Slovenija radi posegamo po delih znamenitih evropskih skladateljev, enako radi predstavljamo tudi dela slovenskih ustvarjalcev, to pa je pomemben del našega poslanstva. Tokrat bomo predstavili skladbo Med prsti podobe, k snovanju katere je skladateljico in predavateljico na Oddelku za muzikologijo ljubljanske Filozofske fakultete Lariso Vrhunc navdihnila poezija Andreja Medveda.

Močan, a prijeten slogovni kontrast strukturalistični skladbi našega časa bo predstavil Chopinov Klavirski koncert št. 1, eden biserov romantike in Chopinovega zgodnjega opusa. V vlogi solista se bo predstavil svetovno znani hrvaški, v Amsterdamu živeči pianist Dejan Lazić (1977). Odraščal in študiral je v Salzburgu, danes pa nastopa z večino uglednejših evropskih in ameriških orkestrov, dejaven je tudi kot komorni glasbenik in prav posebej cenjen kot skladatelj.

Spored bomo sklenili z zadnjo izmed štirih Brahmsovih simfonij, znano predvsem po zadnjem stavku – mogočni passacaglii, v kateri se še najbolj pokaže vpliv Brahmsovega velikega vzornika, Bacha. Brahmsova Četrta simfonija je izziv, ki ga bomo pogumno sprejeli pod vodstvom Rossena Milanova ter razkazali svojo odličnost in strast do muziciranja

RTV Slovenia Symphony Orchestra - Kromatika 2

3 Oct 2019 19:30
3 Oct 2019 19:30
Show more

8, 11, 15, 19 EUR

5% discount on online purchases cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

The Card of Cankarjev dom 

Uršula Cetinski

Blog written by Uršula Cetinski, CD Director General

CD Director General, Uršula Cetinski, expresses her thoughts on CD events and other affairs of current interest, of in-house and broader relevance, in concise postings.

The blog is written in Slovenian.

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI