Festival Bobri

12. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

Past event

12.  ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo potekal med 18. januarjem in 8. februarjem 2020. Brezplačne vstopnice za gledališke, filmske, plesne in glasbene prireditve bodo na voljo v soboto, 11. januarja, med 11. in 16. uro v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11.

 

Program festivala, se bo tokrat vil okoli vprašanja, povezanosti umetnosti – tehnologije in znanosti. Kako lahko vplivajo drug na drugega. Do kakšnih sprememb je zaradi razvoja tehnologije in znanosti prišlo v umetnosti (razvoj filma, gledališča, plesa, glasbe, likovne umetnosti, tiska knjig, ...)? Razkrival bo, kako so lahko znanstvena odkritja predstavljena v umetniških delih. Na kakšne vse načine tehnologija in znanost premikata meje umetnosti, omogočata vpoglede v drugačne, globlje, sicer morda skrite svetove. Kako umetnost vpliva na znanosti z novimi idejami, brezmejno domišljijo in kreativnostjo.

 

Vstopnice sta za predstavi Tesla in Solistika v CD brezplačne.Prevzem vstopnic  v soboto, 11. januarja, med 11. in 16. uro v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11.

Tesla, 19. 1. ob 17.00 in 20.1. ob 10.00, ŠD
Solistika,  5.2. ob 11.00 in 17.00, Klub CD

Our halls

Gallus, Linhart, Kosovel, Club CD, Duša Počkaj, Lili Novy, Foyers, Galleries and Conference Halls

Blog written by Uršula Cetinski, CD Director General

CD Director General, Uršula Cetinski, expresses her thoughts on CD events and other affairs of current interest, of in-house and broader relevance. The blog is written in Slovenian.

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI