27 Jan 2024 19:00

Območje človeka

Pripovedovalska predstava
Od 15. leta

Izvrsten pripovedovalec, igralec Gregor Zorc, nas v pripovedovalski predstavi Območje človeka vodi po stranpoteh ter nepričakovanih zavojih pripovedi o živali in človeku, njunem odnosu. 

Žival in človek, iz oči v oči. Človek, ki posluša, in žival, ki govori. Tista žival, ki naivno vstopi v »območje človeka«, v teater, ki traja, vse dokler ne odjekne usodni strel. 
 

V pripovedni trop Gregorja Zorca se v tem večeru ujame večina živali, s katerimi se je srečal v letih svojega odrskega ustvarjanja. 
Pripovedovanje je največja odrska svoboda: svoboda interpretacije in misli, ki nastane skupaj z občinstvom. 

Dobrodošli v svetu pripovedovanja, ki nastane sproti. In vsakič drugače. 

Hodim proti domu. Mesto se je umirilo. Toplo je. V zmerno tišino naenkrat zareže panično cviljenje. Deset dolgih oguljenih repov izgine skozi rešetke na tleh. Ves se naježim, pripravljen sem na boj! Najraje bi zatulil v nočno nebo, odkril rešetke in se pognal za njimi. Ampak ne. V trenutku se zavem, katero živalsko vrsto pravzaprav zastopam. Zato raje odhitim domov, v šesto nadstropje. Pojem kos kruha, nekaj sira, nekaj kislih kumaric iz kozarca. V postelji pozneje mežikam pod strop in razmišljam, da moje kolegice najbrž prav tako kot jaz ležijo v svojem gnezdu in mežikajo v strop.

Območje človeka

27 Jan 2024 19:00
27 Jan 2024 19:00
Show more

10,00 EUR

Idejna zasnova, besedilo, pripoved: Gregor Zorc
 

Produkcija: Cankarjev dom v okviru 26. Pripovedovalskega festivala

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI