17. feb. 2019 20:00

4 tenora / The 4 tenors: Valentinov koncert

Prirejata: VignaPR in Koda Events

Štirje tenorji hrvaškega rodu se bodo s koncertom v Cankarjevem domu prvič samostojno predstavili v Sloveniji. Veljajo za prave zvezde, ki osvajajo občinstvo povsod, kjer se pojavijo. Odkar so se prvič pojavili skupaj na odru, so  postali ena najbolj iskanih glasbenih zasedb.  Hrvaško občinstvo navdušujejo z izvedbami italijanskih kancon, opernih arij in domačih klasik, mediji pa jih postavljajo ob bok svetovno znani zasedbi Il Divo. Letos bodo nastopili tudi na izboru hrvaške pesmi za Evrovizijo, kjer jih uvrščajo med favorite. Občinstvo si njihove koncerte zapomni po sproščenem ozračju, prežetem z dalmatinsko očarljivostjo in humorjem ter prijateljskim, toplim odnosom do poslušalcev. Skupaj z izjemnim darom in širokim repertoarjem so tako ustvarili kombinacijo, ki osvaja srca publike. Zasedbo sestavljajo: Đani Stipaničev, Marko Pecotić Peco, Vladimir Garić in Filip Hozjak.

ĐANI STIPANIČEV

Na glasbenem področju se je Đani Stipaničev uveljavil s svojo bogato in polno vokalno sposobnostjo, k dvigu na lestvici popularnih pa je pripomogel tudi njegov igralski dar, začinjen s sredozemskim čarom in smislom za humor. Srca oboževalcev je osvojil z razkošnim glasom, ki še dodatno obogati že tako čudovite dalmatinske in domače klasike. Njegova simpatičnost pa mu omogoča pristen prijateljski stik s poslušalci, da z nasmehom na obrazu več ur prepevajo skupaj z njim. Priljubljeni Šibenčan je blestel v muzikalih Lasje, Jezus Kristus Superstar, Jalta, Briljantina, Gubec-beg in v veliko drugih. Lani je zablestel v hrvaškem muzikalu Mamma Mia.

MARKO PECOTIĆ PECO

Dolgoletni član klape Iskon in avtor velikih uspešnic, kot so Još ne mogu pristat volit, Dobra
večer prijatelji
 klape Iskon in Samo ljubav ostaje, ki jo je odpel tudi za uvodno špico serije Larin izbor. V klapi je prvi vokal, med 4Tenorji pa je ob Đaniju Stipaničevu zadolžen za skeče in šale. Splitskega tenorja poleg izjemnega daru in polne predanosti v izvedbah skladb občinstvo obožuje tudi zaradi njegovega prisrčnega značaja in neusahljivega nasmeha.

VLADIMIR GARIĆ

Vsestranski glasbenik Vladimir Garić kot tenor sodeluje s splitsko klapo Cambi, je član Hrvaškega narodnega gledališča v Splitu in kitarist v blues skupini Otprilike ovako. Vsestransko nadarjeni Garić je nase opozoril v klapi kot prvi tenor v skladbah Zapuvala je bura in Ultima partenca, na opernem odru pa blestel v vlogah Lovra Juranića v Zajčevi operi Nikola Šubić Zrinjski, Tončija Morovice v opereti Spli'ski akvarel Iva Tijardovića, Antonija v praizvedbi Tijardovićeve opere Dioklecijan in še v veliko drugih. S svojim močnim in bogatim vokalom vsakič požene val navdušenja pri poslušalcih, ki ga nagradijo z močnim aplavzom in stoječimi ovacijami.

FILIP HOZJAK

Filip je po varaždinski glasbeni šoli in učenju pri prof. Blanki Tkalčić študij petja nadaljeval pri prof. Ulfu Bästleinu na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu. Od tam se je vrnil v rodno deželo in nadaljeval študij petja na Akademiji za umetnost v Osijeku, kjer je diplomiral leta 2016 in se tudi zaposlil v Hrvaškem narodnem gledališču. Leta 2014 je osvojil prvo mesto na glasbenem tekmovanju solistov in prvo mesto skupaj s posebno nagrado za absolutnega zmagovalca v kategoriji opernih zasedb (z baritonom Borisom Šilijem). Istega leta je prejel tudi rektorjevo nagrado Univerze J. J. Strossmayerja v Osijeku. Kmalu zatem je večkrat nagrajeni Filip začel osvajati širšo publiko na gledaliških odrih, in sicer z vlogo Enjolrasa v muzikalu Nesrečniki, z vlogo Eisensteina v opereti Netopir, v letu 2015 pa je poseben pečat pustil kot Ferrand v Mozartovi operi Cosi fan tutte. Sledila je še ena nagrada, prvo mesto in posebna nagrada za absolutnega zmagovalca v kategoriji muzikalov tekmovanja Lav Mirski v Osijeku. Leto 2016 je zaznamoval z vlogo Nemorina v Donizettijevi operi Ljubezenski napoj.

4 tenora / The 4 tenors: Valentinov koncert

17. feb. 2019 20:00
17. feb. 2019 20:00
Več terminov

25, 31, 35, 38 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI