16. mar. 2019 20:00

Doris Dragović

Prireja: VignaPR, Koda Events, AND Production

Bogata kariera Doris Dragović je zaznaovana s številnimi albumi, nastopi na festivalih in z dvema nastopoma na izboru za pesem Evrovizije. Njena najbolj prepoznavna skladba ''Željo moja'' je, zasvojila celotno generacijo osemdesetih let prejšnjega stoletja. Preteklih 30 let je znamenita pevka navduševala s svojo glasbo in pojavo. 

Doris se je rodila leta 1961 v Splitu, in se že kot 11-letna deklica navdušila nad Splitskim festivalom in pevkami kot so Gabi Novak, Tereza Kesovija in druge. To ji je pomagalo, da je našla svojo glasbeno pot. Ljubezen do nastopanja se je rodila že v otroštvu, ko je na podstrešju babičine hiše odkrila gledališke kostume in baletne čeveljce, ki so pripadali zanmeniti babičini sestri, znameniti balerini Ani Roje. Kasneje se je tudi sama preizkusila v baletu, a je svojo smer našla v glasbi in se ji v celoti posvetila.

Na oder je prvič stopila leta 1981, ko je nastopila v skupini ''More'', kjer so se pred nji urili tudi Oliver Dragojević in Meri Cetinić. Leta 1986 je štartala njena solo kariera. Sodelovanje z Zrinkom Tutićem je obradilo nastop na takratni Jugoviziji, kje z znamenito skladbo ''Željo moja'' zmagala, na tekmovanju za popevko Evrovizje na Norveškem pa dosegla zavidljivo 11. mesto.

Doris je v svoli dolgoletni karieri nanizala veliko različnih nagrad. Leta 1999 je s pesmijo ''Marija Magdalena'' zmagala na hrvaškem izboru za pesem Evrovizije in odpotovala v Jeruzalem, kjer je osvojila visoko četrto mesto. V svoji karieri je izdala veliko albumov, kjer je preizkušala nove glasbene smeri. Po Evroviziji je izdala album ''Krajem vijeka'', ki je predstavil Doris v novi podobi, in seicer v komercialno usmerjenih skladbah. Tudi album ''Lice '' je bil nadaljevanje pop-dance smeri. Leta 2001 je v Smaragni dvorani hotela Esplanade v Zagrebu slavila 20-letnico svoje glasbene kariere. Kot posledica je nastal album ''Doris, s ljubavlju'', ki je sestavljen iz najlepših balad.

Leta 2001 je izdala album ''Malo mi za sriću tribu'', ki je nekakšna vrnitev k znanemu, mediteranskemu stilu, ki najbolje oriše Dorisino osebnost ter odgovarja njenemu vokalu in temperamentu.Leta 2009 je na podlagi ekskluzine pogodbe z Dallas record izdala zadnji album, ''Ja vjerujem.''

Doris Dragivić je pevka z zavidljivo glasbeno kariero, je prava legenda v širši balkanski regiji. Po dolgem premoru se je oktobra 2012 vrnila na oderi n razprodala zagrebško dvorano Vatroslav Lisinski in dokazala, da je dobra glasba večna. Navdušila je s svojimi največjimi hiti kot so ''Željo moja'', ''Marija Magdalena'', ''Baklje Ivanjske'', ''Malo za sriću triba'' in drugi.

Sledili so številni uspešni koncerti, razprodala je splitsko areno Spaladium, leta 2017 pa kar 3x razprodala koncertno dvorano Lisinski v Zagrebu. V Ljubljani je zadnjič nastopila leta 2015 v Križankah na skupnem koncertu z Oliverjem Dragojevičem.

Doris Dragović

16. mar. 2019 20:00
16. mar. 2019 20:00
Več terminov

26, 32, 36, 39, (VIP) 44 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI