11. feb. 19:00

Abonma Liffe po Liffu:
Anora

Režija in scenarij: Sean Baker
ZDA 2024, 139'
Od 15. leta

Fotografija: Drew Daniels
Glasba: Keith Joseph Anderson, Roman Molino Dunn, Bryn Evans
Igrajo: Mikey Madison, Mark Eidelshtein, Jurij Borisov, Paul Weissman, Lindsey Normington, Emily Weider, Luna Sofía Miranda, Vincent Radwinsky, Brittney Rodriguez, Sophia Carnabuci, Anton Bitter, Ella Rubin, Ross Brodar, Zoë Vnak
Produkcija: Cre Films; distribucija: Karantanija Cinemas
Festivali, nagrade (izbor): Cannes 2024 (zlata palma)
 

Neodvisna komedija v značilnem slogu Seana Bakerja vključuje opazen poudarek na socialnih temah. Zlata palma filmskega festivala v Cannesu.

Anora je plesalka in spolna delavka iz Brooklyna, ki se nekako prebija iz dneva v dan. Nekega dne eden izmed gostov njeno življenje postavi na glavo. Še skorajda golobradi Ivan, sin ruskih oligarhov, se tako navduši nad njo, da jo v zameno za bogato plačilo povabi k sebi domov. Ko Anora prispe na Ivanov dom, se izkaže, da fant živi v razkošni vili. Dekletu se zdi, da je v sedmih nebesih in ko zabavna avanturica bliskovito preraste v zaljubljenost, se Anora in Ivan odločita za poroko. Edina ovira pred skupnim življenjem so njegovi starši. Družina oligarha iz Rusije, tesno povezana s pravoslavno cerkvijo, pač ne bo dopustila, da se njihov otrok spusti v zakon s spolno delavko. 

Film Anora ponuja več kot dve uri izjemne zabave, dokler ga v nepozabnem sklepnem prizoru ne dohiti realnost. Skoraj nič nima skupnega z romantiko, a domala vse s srčno bolečino delavskega razreda, ki je sodobni hollywoodski studio ne bi nikoli niti poskusil verno upodobiti.
David Ehrlich, IndieWire
 

Filmsko projekcijo bo pospremilo razmišljanje Marcela Štefančiča Jr. 

Nakup vstopnic

Abonma Liffe po Liffu: Anora

11. feb. 19:00
Več terminov

7'00 EUR

6'20* EUR * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI