Pretekli dogodek
25. nov. 2019 18:00

Vsak dan je dober dan (Nichinichi Kore Kojitsu)

Nagrada občinstva zmaj
Režija: Tatsushi Ohmori

Scenarij: Tatsushi Ohmori, Noriko Morishita
Fotografija: Kenji Maki
Glasba:Hiroko Sebu

Igrajo:
Haru Kuroki (Noriko), Mikako Tabe (Michiko), Kirin Kiki (uciteljica/teacher Takeda), Mayu Tsuruta (Yukino), Shing Tsurumi (Norikin oce), Fuyuka Kooriyama (Norikina mama), Megumi Takizawa (Yumiko), Saya Kawamura (Sanae), Mizuki Yamashita (Hitomi), Chihiro Okamoto (Norikin brat)
Nagrade:nagrade Japonske akademije (najboljša igralka, najboljša stranska igralka)Topla zgodba mlade japonske študentke, ki spozna, da je pitje čaja brezčasen ritual, ki ženskam daje okus svobode in brezmadežno svetišče miru.
Noriko je tik pred koncem študija in brez posebnih načrtov za prihodnost, ko ji mati predlaga, da bi študirala čajni ritual. Ko se nad idejo navduši tudi njena sestrična, je odločitev jasna. V skrivnost starodavnega obreda ju uvede nenavadna gospa Takeda, ki živi v soseščini. Leta minevajo in Noriko se tiho spopada z življenjem, tako s smehom kot s solzami. Služba za službo, izguba fanta in smrt očeta je le nekaj prelomnic, ob katerih ugotovi, da je edina stalnica v njenem življenju ta spoštljivi ritual, kjer lahko v natančno odmerjenih gestah in ritmu vedno okusi brezmejni občutek svobode.

 

/…/ Vsak dan je dober dan poučeno in veličastno prikaže, da je čajni obred veliko več kot relikvija iz fevdalizma, ki jo razkazujejo očaranim opazovalcem. Junakinji in drugim privrženkam obreda sad? (čajna pot) je svetlo utelešenje čuječnosti - filozofije in prakse življenja v sedanjem trenutku, ki je obenem brezčasno in modno. Mark Schilling, The Japan Times

Vsak dan je dober dan (Nichinichi Kore Kojitsu)

25. nov. 2019 18:00
25. nov. 2019 18:00
Več terminov

6'30 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Japonska, 2018
Trajanje 100 min
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI