31. maj 19:30

Aco Biščević, tenor & Godalni kvartet Reicha

Godalni kvartet Reicha 
Ivan Iliev, violina; Veronika Manová, violina; Jakub Verner, viola; Libor Mašek, violončelo 

Program: 
Kantate Johanna S. Bacha, Carla H. Grauna in Georga F. Händela 


Žanrsko večplasten solist Aco Bišćević se vse od svojega sodelovanja v programu za mlade pevce Salzburškega festivala leta 2013 uveljavlja v različnih evropskih produkcijah opernih hiš in festivalov v Berlinu, Münchnu, Salzburgu, Meranu, Bayreuthu. Njegov prožni glas visokega tenorja se odlično izraža v baročnem repertoarju in prav za ljubljanski recital pripravlja prvo sodobno izvedbo izbranih kantat Carla Heinricha Grauna. 

Njegov partner v razkrivanju baročnih biserov bo pionirska zasedba Kvartet Reicha. Četverica je ob sodelovanju z različnimi mojstri bassa continua osredotočena na celostne in zgodovinsko utemeljene interpretacije. Poglobljeno raziskujejo estetska načela in miselnost nekega obdobja, da bi doumeli želje in prizadevanja tedanjih umetnikov in občinstva. Rezultat so edinstvene, slogovno pristne, z emocijami in samorefleksijo prežete poustvaritve, ki odstirajo načela avtentične izvajalske prakse. 
 

Zvezda večerne predstave je bil nedvomno slovenski tenorist Aco Aleksander Bišćević ... vokalno in odrsko je vlogo upodobil z velikim dostojanstvom in obvladanjem ... Njegov glas zaznamuje prijeten, lahkoten ton, ki je elegantno drsel skozi partituro, recitative pa je fraziral tekoče in dognano.
Operawire

 

Kvartet Reicha je k skladbi pristopil z občudovanja vredno pozornostjo, ki jo člani namenjajo skladateljem. Obravnava teme v posameznih stavkih in občutljiv odnos do dinamike sta bila še posebej izvrstna.
Opera Plus

Aco Biščević, tenor & Godalni kvartet Reicha

31. maj 19:30
Več terminov

16,00 | 22,00 EUR

12,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI