Pretekli dogodek
20. apr. 2024 19:30

Big Band RTV Slovenija & Carmen Bradford

Dirigent: Sigi Feigl
Legendarna jazzovska pevka, večkratna dobitnica grammyja, na odru Linhartove dvorane

Big Band RTV Slovenija bo gostil izjemno jazzovsko pevko, ki je z orkestrom Counta Basieja na zadnji podelitvi prejela prestižno glasbeno nagrado grammyja. 

Carmen Bradford je odkril legendarni pianist, skladatelj in dirigent Count Basie, ko ji je bilo komaj 22 let. Kar devet let je bila glavna vokalistka v njegovem orkestru; od takrat pa je nastopala in snemala z Wyntonom Marsalisom, Johnom Claytonom in njegovim orkestrom Clayton-Hamilton, Nancy Wilson, Georgeom Bensonom, Frankom Sinatro, jazz orkestrom Lincoln Center in številnimi drugimi.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je sodelovala pri dveh z grammyjem nagrajenih albumih z orkestrom Counta Basieja in l. 1991 še pri tretjem, prav tako z grammyjem nagrajenem albumu Big Boss Band s kitaristom Georgeom Bensonom. Njen samostojni album iz leta 2004 Home With You je zbirka vokalnih in klavirskih duetov z jazzovsko velikanko Shelly Berg. 

S projektom Sherrie Maricle & The DIVA Jazz Orchestra se je Carmen Bradford nato vrnila k svojim bigbandovskim koreninam. To sodelovanje jo je tudi pripeljalo nazaj k orkestru Counta Basieja, s katerim nastopa še danes. L. 2019 je tako nastal album All About That Basie, ki je bil nominiran za grammyja; orkester je vodil Scotty Barnhart.

Carmen Bradford v svojem petju izkazuje pisano paleto glasbenih izkušenj in tehnično briljantnost. Prepoznana je tudi po izjemni strasti, ki jo vnaša v interpretacijo besedil. Obeta se navdihujoč koncert z legendarno ameriško pevko Carmen Bradford in izjemnimi glasbeniki Big Banda RTV Slovenija. 

Big Band RTV Slovenija & Carmen Bradford

20. apr. 2024 19:30
20. apr. 2024 19:30
Več terminov

18,00 | 20,00 | 25,00 EUR

12,00 | 18,00 | 22,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI