Pretekli dogodek
16. feb. 2024 20:00

Božo Vrećo

Božo Vrećo se je od zadnjega koncerta v Gallusovi dvorani, ko ga je navdušeno občinstvo sprejelo še na daljavo, selil po svetu kot ptica lastovka ter polnil dvorane z juga proti severu in s severa proti jugu. Nedolgo tega je ogreval srca po Kanadi in ZDA, februarja pa se vrača v ljubo mu Ljubljano, ki mu je podarila enega njegovih prvih solo koncertov. A tokrat se vrača tudi z gradivom, ki ga bo izdal na novem albumu Sevdahology in z odlično ekipo glasbenikov.

Božo Vrećo je umetnik, ki diha sevdah, doživlja in živi sevdah, ustvarja in rojeva sevdah. Revolucionarni umetnik z glasom liričnega tenorista v izrazitem izrazu dvojnosti, svobode, poguma in ljubezni. Španski El Periodico in New York Times ga opisujeta kot avantgardnega umetnika s svetovnim glasom in sinonimom za svobodo na Balkanu, češ da gre za »glas, ki boža duše in odpira poglede ranjenih src«. Njegovi koncerti so katarza čustev in poosebitev ljubezni, ki poje kot angel.

Njegov prvi dokumentarni film Maldita, španske produkcije in režije Kanaki Filma, je prejel prestižno nagrado goya kot najboljši dokumentarni film festivala; trenutno pa pripravlja svoj drugi film, knjigo Lacrimarium in nastope po vsem svetu.
 

Božo Vrećo

16. feb. 2024 20:00
16. feb. 2024 20:00
Več terminov

22,00 | 27,00 | 30,00 | 34,00 EUR

20,00 | 24,00 | 28,00 | 32,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI