19. maj 19:30

Éric Le Sage, klavir & Daishin Kashimoto, violina

Program:
Johannes Brahms, Sonata za violino št. 1 v G-duru, op. 78 
Gabriel Fauré, Sonata za violino št. 1 v A-duru, op. 13 
*
Gabriel Fauré, Tema in variacije, op. 73 
Robert Schumann, Sonata za violino št. 2 v d-molu, op. 121 
 

Eden najvidnejših predstavnikov francoske pianistične šole Éric Le Sage, soustanovitelj komornega festivala Musique a l’Empéri v francoskem Salon-de-Provenceu, ter Daishin Kashimoto, prvi koncertni mojster Berlinskih filharmonikov in glasbeni direktor festivala Le Pont na Japonskem, ustvarjata edinstven zvočni svet, prežet z njuno individualno virtuoznostjo in brezhibnim glasbenim dialogom. Dolgoletno glasbeno partnerstvo, ki odseva v globoki umetniški povezanosti in neomajni predanosti komorni glasbi, je bilo leta 2021 okronano z laskavo nagrado leta diapason d’or.

Glasbenika sicer delita tudi strast do raziskovanja manj znanega, a tokrat z napovedanim programom ne zapuščata trdnih okvirov romantizma. Ob počastitvi 100. obletnice smrti je v osrčje sporeda postavljen Gabriel Fauré, čigar bogato dediščino komorne glasbe je na petih zgoščenkah med letoma 2011 in 2013 ovekovečil Éric Le Sage.
 

Éric Le Sage, klavir & Daishin Kashimoto, violina

19. maj 19:30
Več terminov

16,00 | 21,00 | 25,00 EUR

13,00 | 18,00 | 22,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI