13. jan. 19:30

Jefim Bronfman, klavir

Program:
Franz Schubert, Sonata št. 14 v a-molu, op. posth. 143 / D 784 
Robert Schumann, Dunajska pustna šala, op. 26 
*
Esa-Pekka Salonen, Sisar (2012)
Frédéric Chopin, Sonata št. 3 v h-molu, op. 58 


Pogosto pospremljen z laskavim nazivom »drugi Svjatoslav Richter«, je Jefim Bronfman, sedemkratni nominiranec in dobitnik grammyja 1997 ter avtor bogatega zvočnega arhiva (tudi pri Deutsche Grammophon in Sony Classical), na mednarodnem pianističnem prizorišču že od debija s Simfoničnim orkestrom Montreal pod taktirko slovitega Zubina Mehte leta 1975. Robustna silovitost, pod katero se skriva izjemna gracioznost, odseva briljantno poustvarjalnost, ki nikdar ne zapade v izumetničeno teatralnost ali pretirano gestikularnost, zvestoba skladateljevi intenciji pa vzbuja zaupanje poslušalstva pred razprodanimi dvoranami po svetu.

Velikan svetovnega pianizma prihaja na ljubljanski oder s preverjenim klavirskim repertoarjem 19. stoletja: presunljivo tragičnost Schubertove osebne izpovedi, Schumannova duhovita energičnost in Chopinovo virtuozno paleto široke čustvenosti domiselno zaokroža sodobna skladba Sisar, posvečena slavnemu pianistu v izraz dolgoletnega glasbenega prijateljstva. 

Jefim Bronfman, klavir

13. jan. 19:30
Več terminov

21,00 | 25,00 | 30,00 EUR

18,00 | 22,00 | 26,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI