30. nov. 19:30

Lucas in Arthur Jussen, klavirski duo

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata za klavir štiriročno v C-duru, KV 521 
Robert Schumann, Andante in variacije, op. 46 za dva klavirja 
Jörg Widmann, Bunte Blätter za dva klavirja 
*
Claude Debussy, Šest antičnih epigrafov za klavir štiriročno 
Sergej Rachmaninov, Suita št. 2, za 2 klavirja, op. 17 (1901) 

Debitanta v Srebrnem abonmaju, na mednarodnem koncertnem zemljevidu pa že od najstniških let dejavna brata Lucas in Arthur Jussen, poosebljata novo, mlado generacijo klavirskega dua: dinamično, virtuozno in navdihujočo. Glasbenika pišeta zgodovino kot prva nizozemska umetnika z ekskluzivno pogodbo z ugledno založbo Deutsche Grammophon – ta ju je označila celo za najboljši duo vseh časov. 

Karizmatični dvojec, suveren v živo ali na številnih, tudi večkrat nagrajenih posnetkih, vrhunski v družbi eminentnih orkestrov ali na solističnem odru, spremeni vsak svoj nastop v edinstven dogodek. Programi, s katerimi osvaja kritike in občinstvo, so značilno raznovrsten zbir kontrastnih, med seboj učinkovito poudarjajočih se skladb. Tudi v Ljubljani nas pianista vabita na glasbeni sprehod od Mozarta, čez dolgo 19. stoletje do sodobnosti – slednjo uteleša sloviti Jörg Widmann, ki dokazuje, da je izjemnost priznanega dua navdih tudi najvidnejšim skladateljem današnjega časa. 


 

Lucas in Arthur Jussen, klavirski duo

30. nov. 19:30
Več terminov

20,00 I 24,00 I 28,00 EUR

16,00 I 20,00 I 24,00 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI