Pretekli dogodek
30. jan. 2024 20:00

Lucia Cadotsch AKI

Lucia Cadotsch, glas; Jozef Dumoulin, klavir; Phil Dunkin, kontrabas; Leif Berger, bobni

Odlična švicarska glasbenica, pevka in kantavtorica Lucia Cadotsch se vrača v Ljubljano, kjer se je že predstavila s projektoma Schneeweiss + Rosenrot in Speak Low. Prav slednji je postal stalnica mednarodnih odrov in požel slavo tako v medijih kot na vseh priznanih festivalih vključno z Jazz festivalom Ljubljana. S projektom AKI je naredila še korak naprej v avtorskem pristopu. Pesmi spajajo svojstvo vokalistkinih besednih iger in podobja ter bujnost pianističnih večplastnih zvočnih krajin. S pripojitvijo ritmične sekcije se je razprl zvočni prostor in zaživele so nove perspektive.
 

Petje Lucie Cadotsch je vzporedno s petjem zrele Nine Simone – ne v smislu, da zvenita podobno, temveč da obe ponujata iskren pogovor iz oči v oči. Njun inteligentni, disciplinirani pristop služi pesmi, namesto da bi želel ustreči občinstvu. Obe se izogibata bahavi virtuoznosti ter vokalnemu okrasju in pretiravanju, ki kmalu postane utrujajoče. Namesto tega njuno natančno branje zdrži večkratno poslušanje in razkrije nove globine pesmi.
Wif Stenger, Jazz Journal

Lucia Cadotsch je nagrajenka leta 2021 deutscher jazzpreis v kategoriji vocal in 2017 Echo Jazz za pevko leta (za album Speak Low).

Lucia Cadotsch AKI

30. jan. 2024 20:00
30. jan. 2024 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI