Pretekli dogodek
23. nov. 2021 20:00

Lucia Cadotsch Speak Low II

Lucia Cadotsch, glas; Otis Sandsjö, tenorski saksofon; Petter Eldh, kontrabas

Po izjemnem nastopu na Jazz festivalu v Ljubljani 2017 (in na drugih po vsem svetu) se opevani trio švicarske vokalistke Lucie Cadotsch vrača z dolgo pričakovanim drugim LP-jem, potem ko je prvenec osvojil najvišje ocene v vseh pomembnih izdajah, vključno z angleškim Guardianom in ameriškim Downbeatom. Z redko glasbeno telepatijo in dobro naoljeno kolektivno uigranostjo člani Speak Low dokazujejo, da moč izvirnega koncepta predstavlja izvrstno izhodišče za nadaljnje raziskovanje.  Tokrat se dotikajo repertoarja tako različnih glasbenih umov, kot so Brian Eno, Rickie Lee Jones, Luciano Berio in Tony Williams, vendar z neponovljivim, značilnim pristopom, ki prerojene skladbe približa tako novi generaciji poslušalcev kot tudi ljubiteljem brezčasne glasbe. Medtem ko Cadotsch na novo izpisuje tradicijo vokalnega jazza, Sandsjö tke niti peresno lahkih tonov, Eldh pa se s spojem moči in gibčnosti izkazuje za enega najbolj prepričljivih basistov danes.

Lucia Cadotsch, ki se je umetniško ustalila v Berlinu, sodeluje s številnimi zasedbami evropske progresivne glasbe. Je prejemnica nagrade echo jazz – nemške ustreznice grammyja – za vokalistko leta.

Po nastopih v Ljubljani bo zasedba Speak Low II na pobudo Cankarjevega doma obiskala še Novo mesto in Ravne na Koroškem.
 

Lucia Cadotsch Speak Low II

23. nov. 2021 20:00
23. nov. 2021 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI