Pretekli dogodek
8. jul. 2020 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Duo Dendrocopos

Glasba, gledališče, kabaret in vse vmes …
Vsak torek, sredo in četrtek od 30. junija do 23. julija.

Jan Čibej, Luka Poljanec, tolkala

Mlada tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec sta na pobudo profesorja in mentorja Simona Klavžarja aprila 2017 sprejela izziv in se začela kot duo pripravljati na prestižno mednarodno tekmovanje za tolkalne komorne skupine, ki poteka v Luksemburgu trienalno (International Percussion Competition). Februarja 2018 sta prepričala žirijo in občinstvo ter dosegla izjemen uspeh, saj sta bila lavreata tekmovanja. Prejela sta prvo nagrado in posebno nagrado občinstva. Marca 2018 sta se udeležila še tekmovanja Svirél, na katerem sta prav tako kot najboljša v kategoriji prejela zlato plaketo in nastopila na zaključnem koncertu deseterice najboljših.

Tolkala sta začela igrati v zgodnjem otroštvu. Že med izobraževanjem sta kot solista dosegla zavidljive uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter se udeleževala dodatnih izobraževanj pri svetovno znanih tolkalcih. Dejavno koncertirata tako doma kot v tujini. Med drugim sta nastopila v Plevnu v Bolgariji, na Univerzi Radford v Virginiji v ZDA, izvedla sta štiri koncerte pod pokroviteljstvom Glasbene mladine Slovenije v Braslovčah, Slovenski filharmoniji, celjskem Narodnem domu in Murski Soboti. Med njunimi najljubšimi je skupni koncertni večer s tolkalnim duom Drumartica v Luksemburški filharmoniji ob 30. obletnici tekmovanja IPCL.

Decembra 2019 sta prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani za šolsko leto 2018/19 za izvedbo celovečernih koncertov.

 

Skladno z vladnim odlokom je zaradi spremenjenih epidemioloških razmer obvezna uporaba zaščitne maske oziroma druge zaščite obraza ves čas gibanja in zadrževanja v zaprtem javnem prostoru, ne glede na medosebno razdaljo. 

Mala terasa sredi Ljubljane: Duo Dendrocopos

8. jul. 2020 21:00
8. jul. 2020 21:00
Več terminov

10 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI