14. jul. 2021 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Jure Cerkovnik, kitara

Program:
Atanas Ourkouzounov, Molitev
Agustin Barrios Mangoré, Valček, op. 8, št. 4
Giulio Regondi, Sanjarjenje, nokturno, op. 19
Agustin Barrios Mangoré, Valček, op. 8, št. 3
Benjamin Britten, Nočna glasba po Johnu Dowlandu, za kitaro, op. 70
Agustin Barrios Mangoré, Pomladni valček
Nejc Kuhar, Memory Lanes (praizvedba, posvečeno J. Cerkovniku)


Jure Cerkovnik je mlad slovenski klasični kitarist z razmahnjeno mednarodno dejavnostjo. Koncertiral je po mnogih evropskih državah ter v Aziji, sodeloval na različnih specializiranih festivalih. Med njimi so kitarski festivali na Dunaju, Zagrebu, Zürichu, Lucernu, Sarajevu, Acerri in mednarodni festival kitare v Postojni. Leta 2018 in 2019 je nastopil na turneji na Japonskem in v Tajvanu; februarja 2017 je debitiral na solističnem recitalu v Koncertni hiši, osrednjem dunajskem glasbenem prizorišču. Avstrijska prestolnica je bila odločilna za njegovo umetniško formacijo, saj je leta 2013 diplomiral na tamkajšnji Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v razredu Alvara Pierrija. Po mojstrskih študijih je sledilo izpopolnjevanje v razredu Andersa Miolina v Zürichu na tamkajšnji Visoki šoli za umetnost, kjer deluje od leta 2016 v različnih pedagoških vlogah.

Osrednja skladba sporeda je Nočna glasba Benjamina Brittena, eno najbolj kakovostnih del celotnega kitarskega repertoarja. Ob njem prepletajo večer meditativnih razpoloženj in lahkotnih plesnih oblik dela skladateljev, ki so bili tudi kitaristi - med njimi bomo prvič slišali neoromantično zastavljeno skladbo Nejca Kuharja. 

Mala terasa sredi Ljubljane: Jure Cerkovnik, kitara

14. jul. 2021 21:00
14. jul. 2021 21:00
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI