Pretekli dogodek
7. mar. 2023 19:00

Manca Udovič: Romanca

Manca Udovič, klavir; Uroš Buh, glas; Rok Nemanič, trobenta; Jan Gregorka, bas; Gašper Peršl, bobni; gostja: Manca Fekonja, glas

Zasedbo Romanca vodi slovenska pianistka Manca Udovič. Avtorski prvenec z naslovom Počasi in previdno je zasedba izdala leta 2019 in se v sklopu promocijske turneje predstavila na odrih po Sloveniji. Zasedba uveljavljenih glasbenikov navdušuje tako z jazzovskimi baladami kot s pop koračnicami in funky ritmi. Manca Udovič bo koncert odprla z daljšim klavirskim solo uvodom. Realistično-romantičnim melodijam bo svoj glas ta večer dodala tudi gostja, mlada pevka Manca Fekonja.  

 

Počasi in previdno je plošča dvojnosti, je album razlik in izdelek celote, ki je vzklila iz (individualne) želje. V času, ko je previdneje (in bolj uspešno) izdajati single, bi tudi Manca Udovič z Romanco lahko izbrala lažjo pot. Ni je. Izbrala je klasično. Težjo. Lepšo.
Jaša Lorenčič, novinar

Manca Udovič je pianistka, ki se je po magisteriju na zagrebški akademiji za glasbo posvetila umetniškemu ustvarjanju in pedagoškemu delu. Zadnja leta se posveča avtorskemu snovanju, piše glasbo za film in sklada spremljave poeziji. Je prejemnica številnih priznanj doma in v tujini.
Glasbo razume kot harmonično celoto pestre različnosti, ki je ni mogoče ukalupiti v žanrski okvir. S črno-belimi tipkami izvirno pripoveduje in prepleta različne glasbene stile.

Manca Udovič: Romanca

7. mar. 2023 19:00
7. mar. 2023 19:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI