Pretekli dogodek
5. okt. 2021 20:00

Niko Novak in Jana Beltran

Jesenske Cankarjeve torke začenjamo z nadvse privlačnima slovenskima ustvarjalcema, ki se v zadnjem času posvečata solistični poti. In to nadvse uspešno. Na koncertu bosta skupaj na odru. Ali bosta skupaj tudi kaj ušpičila, pa bomo slišali in videli šele na koncertu.

Privržencem slovenske scene in glasbenim ljubiteljem določene starosti, denimo med trideset in sedemdeset, Nika Novaka ni treba posebej predstavljati: nadvse karizmatičen vodja s pankom začinjene rock'n'roll zasedbe Dicky B. Hardy, polovica dirty blues dua Incurabili, danes pa je basist na svoji solistični poti izdal že štiri albume nabrite, temačne, nežne in občasno zlobne muzike (ter še dva uspešno dokončana). Zadnjih nekaj let je v slovenski prestolnici ta cikel berlinskih in ljubljanskih poznonočnih zgodb z jutra zatem javna skrivnost. Tako je prišel skrajni čas za fizični album, seveda izključno na vinilu. Pankow, tretji v seriji, je izšel pri novi založbi Nashville Stardust, v Londonu pa ga je produciral legendarni Jim Jones (Thee Hypnotics, Jim Jones Revue). Zgodbe o odrešitvi, ki nikoli zares ne pride, o ponosu med padcem in pred njim, z glasom razpokane, dih jemajoče lepote. Se je omehčal? Da. In ne. Vodilna skladba: Honest People Are Scum.

Jana Beltran je glas in kitara dua All Strings Detached (Septet, 2020). Prejšnje leto je izdala tudi solo prvenec Amoretti. Tokrat bo igrala program s prihajajočega drugega solo albuma in gotovo se bo zgodilo še kaj nenadejanega.
 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta in Jazz festivala Ljubljana
– žrebanje dobitnika brezplačnega kompleta vstopnic za Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost članske izkaznice je leto dni od nakupa; izkaznica ni prenosljiva.

Niko Novak in Jana Beltran

5. okt. 2021 20:00
5. okt. 2021 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI