Pretekli dogodek
10. nov. 2021 20:00

Orkester Mozarteum Salzburg

Dirigent: Howard Griffiths

Sedežni red ne velja!
Novi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa narekujejo, da med obiskovalci v dvoranah zagotovimo en sedež prost.
Obiskovalce prosimo za razumevanje.



Solistka: Arabella Steinbacher, violina

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonija št. 1 v Es-duru, KV 16
Wolfgang Amadeus Mozart, Koncert za violino in orkester št. 4. v D-duru, KV 218
*
Franz Schubert, Simfonija št. 5 v B-duru, D 485


Neposredna povezanost z Mozartom je tako vizitka kot adut Orkestra Mozarteum, kulturnega ambasadorja mesta Salzburg in prejemnika zlate medalje Mozart – orkestra, ki je v središče postavil zapuščino velikega genija, skozi bogato, več kot poldrugo stoletje dolgo zgodovino pa razvil samosvojo in sodobno interpretacijo dunajskega klasicizma. Ta sodi tudi v osupljiv, obsežen in slogovno razvejan repertoar Arabelle Steinbacher, nekoč najmlajše varovanke slovite Ane Čumačenko, danes pa po mnenju številnih ene vodilnih violinistk našega časa.

Preverjeno partnerstvo vrhunskih interpretov, zaokroženo pod izkušeno taktirko Howarda Griffithsa, obljublja s tem nove poustvarjalne razsežnosti dunajskih klasikov. 

Glasbena poustvaritev je popoln uspeh: izvedbo Orkestra Mozarteum kljub ogromnim izzivom partiture zaznamujeta občudovanja vredna zbranost in matematična natančnost.
Opernnetz.de

Gibko mojstrstvo, loki, zagrizeni v strune, ritmični poudarki, neustrašni v hitrih, vznesenih izbruhih: Arabella Steinbacher, kakšna violinistka!
Fiona Maddocks, 2020

Orkester Mozarteum Salzburg

10. nov. 2021 20:00
10. nov. 2021 20:00
Sedežni red ne velja! Novi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa narekujejo, da med obiskovalci v dvoranah zagotovimo en sedež prost.
Več terminov

30,00 | 42,00 | 56,00 | 65,00 EUR

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI