Pretekli dogodek
26. okt. 2022 19:30

Tara Korica, violončelo & Kvartet klarinetov Accentus

V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Tara Korica, violončelo
Rebeka Dobravec, klavir
*
Kvartet klarinetov Accentus
Jan Ulaga, klarinet
Nina Tomić, klarinet
Lara Ramšak, klarinet
Benjamin Burger, bas klarinet


Spored:
Edvard Grieg (1843–1907):
Sonata za violončelo in klavir v a-molu, op. 36
*
Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791), prir. Sylvie Hue: 
Kvartet za oboo v F-duru, KV 370

Leon Firšt (1994): 
Preludij in 4 plesi za kvartet klarinetov

Alfred Uhl (1909–1992): 
Divertimento za kvartet klarinetov
 

Tara Korica je začela igrati violončelo že pri štirih letih. Osnovno glasbeno šolo je končala v Kamniku, nato pa nadaljevala pri profesorju Igorju Mitroviču na celovškem konservatoriju ter dejavno sodelovala v akademskem godalnem kvartetu pod mentorstvom prof. Briana Finlaysona. Leta 2018 je maturirala na Gimnaziji Rudolfa Maistra v Kamniku in na konservatoriju. Na Temsigu 2018 je dosegla srebrno plaketo. Študira na Akademiji za glasbo UL pri profesorju Milošu Mlejniku, svoje znanje nadgrajuje tudi na različnih mojstrskih seminarjih profesorjev, kot so: Enrico Dindo, Reinhard Latzko, Wen-Sinn Yang, Julian Stecket, Stephan Braun idr. Poleg akademskih sestavov igra tudi v orkestru Cantabile in kot namestnica v Slovenski filharmoniji. Je članica klavirskega tria TRN, v katerem igrata tudi Neža Nahtigal in Rebeka Dobravec. Trio je prejel tretjo nagrado na mednarodnem tekmovanju OPUS 2021, gostoval je v Bruslju ter nastopal v sklopu Solo e da Camera in Glasbene mladine Slovenije. 

Rebeka Dobravec je z odliko končala Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Tadeja Horvata, zdaj študira klavir v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Nastopa kot solistka in kot članica različnih komornih skupin. V letih 2016 in 2020 se je predstavila v ciklu Ob klavirju, posnetki njenega igranja na koncertih pa so bili predvajani tudi v oddajah programa ARS. Je članica klavirskega Tria TRN, od leta 2021 sodeluje tudi z basbaritonistom Dimitrijem Savićem, s katerim sta junija 2022 osvojila drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju SGSM v kategoriji samospevi. Zaradi svojih dosežkov je od leta 2018 štipendistka Mestne občine Ljubljana. 

*

Kvartet klarinetov Accentus je začel delovati leta 2019 na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom red. prof. Jožeta Kotarja. Kvartet sestavljajo študenti klarineta Jan Ulaga, Nina Tomič, Lara Ramšak in Benjamin Burger. Na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG 2021 so prejeli zlato plaketo in tretjo nagrado v kategoriji komornih skupin s pihali. Kot kvartet so že izvedli več uspešnih koncertov, med drugim so tudi nastopili na festivalu Poletje v Celju, v koncertnem ciklu Akademije za glasbo v Ljubljani Solo e da camera in na drugih posameznih koncertih po Sloveniji.

 

Tara Korica, violončelo & Kvartet klarinetov Accentus

26. okt. 2022 19:30
26. okt. 2022 19:30
Več terminov

5,00 EUR

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI