Pretekli dogodek
11. apr. 2019 20:00

Teresa Salgueiro

Eden najlepših glasov Portugalske še vedno osvaja odre po vsej Evropi. Njen vokal ima sposobnost, da prestavi poslušalca v druge kraje in čase. Elementi fada se spajajo z ljudskimi motivi v najlepši glasbeni obliki.

Legendarna pevka skupine Madredeus se je pred leti odločila za solo kariero. Njen kristalno čist vokal premore magično poetičnost, ki jo lahko verjetno primerjamo z angelskim petjem.

Svojo glasbeno pot je začela leta 1986, ko so jo, takrat 17-letno, povabili k ustanoviti znamenite zasedbe Madredeus. Z njo je posnela devet albumov izvirne glasbe, ki so jo napisali za njen glas. Med leti 1987 in 2007 je po dveh desetletjih turnej zasedba prodala več kot pet milijonov albumov. Madredeus so bili prvi mednarodno odmevni portugalski glasbeniki po veličastnem preboju Amálie Rodrigues. Diskretnost in krhkost vokala in pesmi Teresa Salgueiro pa nadgrajuje v zasedbi, ki ji je pomagal posneli izvrsten nov album O Horizonte.

Teresa Salgueiro se na novem albumu O Horizonte predstavlja, kot izvrstna umetnica z avtorskimi skladbami, ki jih je izpilila v vrhunsko mojstrovino.
Zdenko Matoz, Delo

Teresa Salguiero je kot pevka skupine Madredeus nastopila na dveh razprodanih koncertih v Križankah. Nazadnje je pri nas nastopila pred šestimi leti, ko je v Kinu Šiška predstavila svoj samostojni prvenec O Mistério, ki ga je s svoj spremljevalno zasedbo posnela v gorskem samostanu Arrábid.

Teresa Salgueiro

11. apr. 2019 20:00
11. apr. 2019 20:00
Več terminov

15, 20, 23 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI