10. apr. 19:30

Batsheva the Young Ensemble: Tri (Three)

"Naj živi Gaga!"

Kritiki in publika Batsheva Dance Company soglasno štejejo za eno najvidnejših sodobnih plesnih skupin sveta. Skupaj z Batsheva – The Young Ensemble se ponaša s 34 izbranimi plesalci, ki vsako leto izvedejo več kot dvesto petdeset nastopov. Ob preizkušanju lastnih meja se plesalci Batsheve, zatopljeni v navidezno naključno gibanje, razodevajo kot zlitina sile, hitrosti in strasti. Ustvarjalni proces Ohada Naharina, ustanovitelja skupine in avtorja plesnega stila »gaga«, se napaja pri njegovi brezmejni radovednosti, ostri intuiciji ter prevzetosti s telesom in gibom.

Prav nič drugače ni tudi tokrat, ko se nam plesalci mlade, a enako tehnično podkovane, strastne in popolnoma plesu predane generacije, združene v skupini Batsheva the Young Ensemble, predstavljajo s triptihom Tri (Three). Gre še eno od brezčasnih Naharinovih del, ki upravičeno kljubujejo času in se z vedno novimi skupinami plesalcev po različnih prizoriščih ves čas obnavljajo.

Prvi del Bellus (Lep/ota), temelječ na Goldbergovi in Bachovi glasbi, odpleše deset plesalcev, drugi, Humus, intepretira deveterica, v zadnjem, Secus (Drugače/n), pa moči združi celotna ekipa šestnajstih nastopajočih.

Plesalci, stari od 18 do 26 let, so nadčloveško spretni, povsem enako kot njihovi kolegi v glavni skupini, če ne celo bolj. Biti mlad in fizično svež gotovo pomaga pri izvajanju del Ohada Naharina. Njegova metoda gaga namreč zahteva posebno gibčnost in odpornost, takšno, ki olajša, na primer,  ostre, sunkovite gibe, hitre obrate in padanje na tla, tudi namerne trke s soplesalci. Tri je katalog vsega, kar Batsheva je in kar jo dela unikatno. 

Batsheva the Young Ensemble: Tri (Three)

10. apr. 19:30
Več terminov

17,00 | 21,00 | 25,00 | 28,00 EUR

14,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Koreografija: Ohad Naharin
Lučno oblikovanje: Avi Yona Bueno (Bambi)
Kostumografija: Rakefet Levy
Zvočno oblikovanje in montaža: Ohad Fishof

Produkcija: Batsheva
 

Glasba:
Bellus
J. S. Bach: Goldbergove variacije, v izvedbi Glenna Goulda

Humus
Ohad Fishof

 

Secus
Chari Chari: Favorite Final Geisha Show
Kid 606: Flutter + Rayon; Mount Carmel (miks: Stephan Ferry)
AGF: Ambient Trust;  Chronomad (Wahed); Private Birds; You Stop
Fennesz: On
Rajesh Roshan: Na Tum Jano Na Hum
Seefeel: Me
Brian Wilson in The Beach Boys: You're Welcome

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI