16. okt. 2022 19:30

Faso Danse Théâtre: WAKATT

WAKATT, ki v mooréju, uradnem jeziku Burkina Fasa, pomeni »naš čas«, bo v tem duhu pokazal izvirno gibanje teles, ki se v enotnem sunku borijo za skupno, odprto in plemenitejšo prihodnost.

Serge Aimé Coulibaly je plesalec in koreograf iz Burkina Fasa. Od leta 2002, ko je ustanovil Faso Dance Théâtre company, raziskuje kompleksne teme aktualnih in inovativnih plesnih projektov. Navdihuje se pri afriških kulturah, njegova umetnost pa zaznamuje misel o nujnosti prisotnosti sodobnega plesa, vsidranega v emotivnem zaznavanju sveta, a vselej nosilcu refleksije in upanja. Coulibalyjev siloviti koreografski  izraz izpostavlja njegovo bivanjsko univerzalnost, ki svoje odmeve najde na različnih celinah. Svoja dela vedno ustvarja delno v Afriki in delno v Evropi.


Predstava WAKATT, kreativna kombinacija karizmatičnih desetih plesalcev in v maniri afriškega bluza razigranega tria Magic Malik Orchestra v živo, temelji na izhodišču, ki se ga vsi danes še kako zavedamo: živimo v dobi strahu, v katerem je »drugi« sinonim za »grožnjo«. Od Evrope do Bangladeša, v Združenih državah Amerike, Tuniziji ali Keniji je strah pred napadi »drugih« dosegel vrhunec. Proti tem »drugim« se borimo, kot bi imeli nalezljivo bolezen. Prepričani smo, da jih moramo držati na razdalji, jih omejiti, zapreti, temeljito nadzirati, jih zadušiti ali utopiti. Paranoja, nenehno identificiranje dozdevnih sovražnikov in teror, ki ju spremlja, aktivirajo samouničevalni mehanizem.


V tem duhu časa so človeška srečanja nenehno ogrožena; možnosti za tako fizično kot psihološko izmenjavo omejuje postavljanje ograj, sten in pregrad na individualni, nacionalni in mednarodni ravni. S tem svetom se soočajo ljudje, ki ob svojem načinu življenja in pogostih potovanjih vedno znova prečkajo meje ter ob številnih srečanjih z drugimi postanejo del celovitega, a bogatega sveta, utemeljenega v skupni zgodovini, oblikovani iz številnih različnih virov. 

Serge Aime Coulibaly ve, da so lepe in privlačne tiste stvari, ki pritegnejo pozornost. In ve, da sile, ki obvladujejo svet, ljudi zapeljujejo z lepim. Wakatt jih poziva, naj se temu uprejo.

Faso Danse Théâtre: WAKATT

16. okt. 2022 19:30
16. okt. 2022 19:30
Več terminov

17,00 | 21,00 | 25,00 | 28,00 EUR

15,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Koncept in koreografija: Serge Aimé Coulibaly
Ustvarjalci in izvajalci: Marion Alzieu, Bibata Maiga, Jean-Robert Koudogbo Kiki, Antonia Naouele, Adonis Nebie, Jolie Ngemi, Sayouba Sigué, Snake, Ahmed Soura, Marco Labellarte
 

Glasbeniki: Magic Malik Orchestra: Magic Malik, prečna flavta; Maxime Zampieri, bobni; Jean-Luc Lehr, bas
Produkcija: Faso Danse Théâtre
 

Trajanje: 1 uro in 15 minut

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI