Pretekli dogodek
30. jan. 2024 19:00

Delavnica Marka Pogačnika 2024: Ljubljanski trikotnik – drugi del

Ljubljana se po skoraj štiridesetih letih kot osrednja tema vrača v Markovo Delavnico. Vendar to ni več meditacija o Plečnikovi in Prešernovi Ljubljani ter njenih zmajevih črtah, temveč poglabljanje v vprašanje, kako tekoče korenite spremembe bitja Zemlje najdejo svoj izraz v subtilnem tkivu mesta. Na kakšen način se ti isti premiki vzporedno izražajo znotraj človeškega bitja in procesov naše preobrazbe? Tokrat bo pozornost namenjena ljubezenskemu srečanju med Grajskim hribom in Ljubljanico, krožniku Plečnikovega Hrvaškega trga in preobrazbam Nunskega vrta, v čigar podzemlju Delavnica poteka.


Delavnica Marka Pogačnika v Cankarjevem domu poteka vsako zimo od leta 1983 z namenom, da se vedno znova sprašujemo o smislu človekovega bivanja na Zemlji, o sodobni preobrazbi prostora ter o človekovem odnosu do drugih bitij narave in vesolja. Temelji na avtorjevih izkušnjah pri delu z zdravljenjem in regeneracijo naravnih in urbanih prostorov. 

Marko Pogačnik, rojen v Kranju 1944, akademski kipar, živi v Šempasu na Primorskem. Za svoje umetniško delo je prejel nagrado Prešernovega sklada 1990, Bevkovo nagrado istega leta in Jakopičevo 2008. Generalna sekretarka Unesca mu je leta 2016 podelila naziv UNESCO Artist for Peace/UNO Goodwill Ambassador.

Delavnica Marka Pogačnika 2024: Ljubljanski trikotnik – drugi del

30. jan. 2024 19:00
30. jan. 2024 19:00
Več terminov

10,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI