27. maja 2021 od 10. ure dalje

Dr. Branislava Sušnik in sodobniki – ambasadorji slovenske znanosti v Južni Ameriki

Mednarodna konferenca

V okviru počastitve 100. obletnice rojstva slovenske raziskovalke dr. Branislave Sušnik (1920–1996), katere raziskovalno delo je pomembno zaznamovalo paragvajsko in latinskoameriško antropologijo in etnolingvistiko, potekajo številne prireditve v Sloveniji in Paragvaju. Osrednja dogodka v letošnjem letu sta mednarodna konferenca Dr. Branislava Sušnik in sodobniki – ambasadorji slovenske znanosti v Južni Ameriki v Cankarjevem domu in razstava La Doctora: življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju v Slovenskem etnografskem muzeju.

Mednarodna konferenca bo predstavila in analizirala rezultate istoimenskega ciljno raziskovalnega projekta, poleg tega bo vključila raziskovalne prispevke nekaterih drugih povabljenih gostov. S prispevki bodo sodelovali slovenski raziskovalci CRP-projekta (UP FHŠ, ZRC SAZU in FF UL), priznani mednarodni poznavalci življenja in dela dr. Branislave Sušnik, med njimi Adelina Pusineri, njena dolgoletna sodelavka v Etnografskem muzeju Andresa Barbera v Asuncionu, in kustodinja Raquel Salazar, raziskovalci iz Južne Amerike Merilyn Renhfeldt, Diego Villar, Federico Bossert ter slovenski raziskovalci in strokovnjaki.V sodelovanju z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS (ARRS), Uradom Vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Fakulteto za humanistične študije Koper UP, ZRC SAZU, Filozofsko fakulteto UL in Slovenskim etnografskim muzejem

Dr. Branislava Sušnik in sodobniki – ambasadorji slovenske znanosti v Južni Ameriki

27. maja 2021 od 10. ure dalje
Več terminov

Simultano prevajanje bo zagotovljeno.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI