2. mar. 2020 18:00

Kritična pozitivna psihologija

dr. Dušan Rutar

"Če moremo misliti suvereno, nujno in ultimativno dobro, kot ga imenuje Aristotel, to pa je obenem pogoj vsake mogoče vednosti, je naša dolžnost, da se lotimo vsaj še dveh tem. Prvič. Zavrniti moramo vsako krčenje subjekta na jaz, kar sicer počne predvsem psihologija. Drugič. Blaginjo ljudi moramo misliti skladno z logiko prehajanja in preobražanja načinov subjektivnosti človeških bitij: od subjektivnosti posameznikov k intersubjektivnosti in transsubjektivni logiki družbenega življenja. Če pozitivni psihologiji to ne more uspeti, morda uspe kritični pozitivni psihologiji, ki jo zagovarjam in zastopam.

To je tudi nujno potrebno, kajti pozitivne razsežnosti človeškega življenja in njegove eksistence so v poznem kapitalizmu že tako načete, da je naša etična dolžnost braniti jih pred nadaljnjim propadanjem, ki ga podpira zlasti logika dobičkonosnosti, medsebojne tekmovalnosti in korporativnega upravljanja s svetom." dr. Dušan Rutar

Dr. Dušan Rutar je predvsem ponosen, ker ga je pred leti dr. Janez Rugelj povabil k sodelovanju, sicer pa se radosti družbe svoje družine in prijateljev, v miru študira in piše blog (https://www.dusanrutar.net/).

Kritična pozitivna psihologija

2. mar. 2020 18:00
2. mar. 2020 18:00
Več terminov

10 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI