10. jan. 2022 18:00

Sandi Kofol: Jaz zaupam, ti zaupaš, mi zaupamo

Zaupanje je osnovno vezivo družbe, skupin, organizacij in posameznih odnosov (npr. družinskih, partnerskih, prijateljskih …). Da ga vzpostavimo, potrebujemo določen čas pa tudi potem ga je treba negovati in vzdrževati. Porušimo ga lahko veliko hitreje, kot zgradimo. Posamezni travmatični dogodki nas lahko še dodatno povežejo, lahko pa so glavni razlog za pojav nezaupanja in posledično destruktivnih pojavov. Bolj kot skupina sama in tudi vsak njen posameznik predelata travme, manj je delovanja iz obrambnih mehanizmov ter smo sposobni delovati  v smeri skupnih ciljev in ciljev posameznikov ter razmere, druge in seveda samega sebe dojemati kot priložnost za lastno pot.

Vprašanja, na katera bo predavanje odgovorilo:
•    Zakaj je zaupanje osnovno vezivo družbe, skupine, delovnega kolektiva, družine, partnerskega odnosa …?
•    Katere so nujne sestavine zaupanja?
•    Kako razmišljamo, čustvujemo in se vedemo, ko zaupamo, in kako ko ne?
•    Kaj lahko vsak od nas naredi, da ponovno vzpostavimo medsebojno zaupanje?
•    Kaj se zgodi, ko na druge ponovno začnemo gledati kot na ljudi, ob katerih lahko rastemo, se kaj novega naučimo, na okoliščine pa kot na novo priložnost za našo pot?
 

Sandi Kofol je po končani gimnaziji je diplomiral na Oddelku za psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Že v četrtem letniku se je začel dodatno usposabljati iz transakcijske analize in pozneje tudi postal psihoterapevt – transakcijski analitik. Ima več kot desetletne izkušnje z vodenjem skupin za osebnostno rast ter izobraževalnih delavnic in koučingov v različnih slovenskih podjetjih. Prav tako že ves čas izvaja psihoterapijo in psihološko svetovanje za posameznike, pare in skupine. 

Sandi Kofol: Jaz zaupam, ti zaupaš, mi zaupamo

10. jan. 2022 18:00
10. jan. 2022 18:00
Več terminov

10,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI