Pretekli dogodek
25. - 27. avg. 2021

V času korona krize smo vsi »idioti«: Misliti s Kierkegaardom in Dostojevskim. Preboj v živo kulturo v dialogu z umetnostjo.

Søren Kierkegaard 2021, 9. mednarodna konferenca in delavnica

Ob 200. obletnici smrti Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega, 2500. obletnici smrti Sidarte Gautame Bude in v spomin Cvetki Hedžet Tóth

V svetu, v katerem živimo, bolj kot kdaj koli prej potrebujemo dialog med različnimi misleci in tistimi, ki razmišljajo drugače. Misleci, ki podpirajo pluralizem idej in prepričanj v smeri duhovne odprtosti. Tudi na osmem simpoziju Miklavža Ocepka želimo spodbuditi dialog med tistimi, ki v svetu razmišljajo drugače, pa tudi segajo v globine duha. Fjodor Mihajlovič Dostojevski je globoko vplival tako na eksistencializem, ki ga je sprožil Soeren Kierkegaard, kot na umetnost, porajajočo temeljna bivanjska vprašanja o smislu človekove eksistence in porajanja svobode, ki osmišlja bivanje.

Tema, ki je navdihnjena s Kierkegaardovo mislijo, pa bo tokrat vstopala v dialog z budistično filozofijo, predstavljeno v različnih segmentih, ki prav tako presegajo pojme biti in substance ter samozadostnosti sebstvenosti, kar se med drugim odslikava v izreku »Vsi smo Buda«.

 

V času korona krize smo vsi »idioti«: Misliti s Kierkegaardom in Dostojevskim. Preboj v živo kulturo v dialogu z umetnostjo.

25. - 27. avg. 2021
Več terminov

Free tickets

V sodelovanju s KUD Apokalipsa in Srednjeevropskim raziskovalnim inštitutom Søren Kierkegaard Ljubljana

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI