5. maj 2019 19:30

Massimo

Eden najbolj karizmatičnih, očarljivih in priljubljenih hrvaških izvajalcev se vrača v Ljubljano!
Prirejata: VignaPR in Koda Events

Legendarni Massimo Savić ima za seboj že skoraj 30-letno glasbeno pot in nešteto uspešnic, ki so zaznamovale našo glasbeno zgodovino od osemdesetih let ter navduševale tudi najbolj zahtevne poslušalce.

Massimov značilni glas in čutni nastop sta vedno navdušila obiskovalce njegovih koncertov, zato lahko trdimo, da je še vedno eden najboljših izvajalcev nekdanje Jugoslavije. Za ljubljanski koncert, na katerem bo nastopil ob spremljavi odlične in uigrane skupine, lahko napovemo presežke za oči in ušesa.

Njegov glasbeni uspeh se je začel 1983, ko je bil še član new wave/synth pop skupine Dorian Grey. Skupina je postala znana zaradi albuma Sjaj u tami. Ter Za tvoje oči in priredbe pesmi The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore in odličnega glasu pevca Massima Savića. Po njenem razpadu je Massimo začel svojo izjemno uspešno samostojno pot in izdal že več albumov ter postal najpopularnejši hrvaški izvajalec in razprodal največje dvorane nekdanje skupne države. Njegova zmagovalna vrnitev na sceno pred dobrim desetletjem – vojno je preživel v depresiji daleč od koncertnih odrov in norišnice, ki jo je razpihovalo nacionalno sovraštvo – je pokazala, kako zelo ga je občinstvo pogrešalo. Če je povratniško ploščo, naslovljeno Massimo(2002), občinstvo deloma spregledalo, je opazilo njegove čustvene nastope. Z reklamo od ust do ust je vse več ljudi kupovalo koncertne vstopnice, da bi se prepričali, ali je res tako dober, kot trdijo njihovi prijatelji. Naslednja plošča Vještina (2003) je bila zadetek v polno. Massimo je kar naenkrat postal zelo iskan koncertni izvajalec in leto zatem izdal njeno nadaljevanje. Javnost se je zdaj navadila na njegovo delovanje na sceni, albumi, kot je Sunce se ponovo radja (2008), so bili odlično sprejeti. Sledili so razprodani koncerti in nagrade, Massimo je dobitnik največ porinov, hrvaških gremijev za moško vokalno izvedbo. Leta 2015 je izdal ploščo 1 dan ljubavi, 2017 pa Isti osječaj.

Koncert, ki ga ne smete zamuditi ne glede na to, ali ste Massimov oboževalec ali pa poznate samo katero od njegovih zimzelenih uspešnic. Retrospektiva polpretekle in pretekle glasbene zgodovine za največje glasbene sladokusce.

Massimo

5. maj 2019 19:30
5. maj 2019 19:30
Več terminov

25, 32, 36, 39, 43 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI