14. okt. 18:00

Dobrodelni koncert OVITA zanjo

Prireja: Zavod Maurana

Poklic kirurgije v ginekologiji in porodništvu mi je dal vpogled v dva ključna trenutka na obeh koncih časovnice življenja – njegov začetek in njegovo minljivost. V dežurstvih v porodnišnici sem priča moči ženske, ki premaga bolečino in strah, da podari novo življenje. V rednem delovniku pa moči ženske, ki premaga negotovost in strah, da se spopade z diagnozo raka. Te ženske niso samo bolnice z rakom; so mame, babice, sestre, žene, prijateljice, hčerke, vnukinje; vsaka s svojo življenjsko zgodbo in svojim poslanstvom.

Prvotnemu šoku ob soočenju z diagnozo raka sledi občutek zavedanja minljivosti in vprašanje: »Koliko časa mi je še ostalo?«. In ne glede na razširjenost bolezni in ranljivost se je vsaka bolnica pripravljena boriti. V tej borbi smo ji dolžni stati ob strani z vsem, kar znamo in premoremo  - s celovito oskrbo in vsemi možnostmi zdravljenja, podpore in razumevanja v vseh fazah njene poti.

S to željo je nastal projekt OVITA, katerega poslanstvo je prispevati k celoviti in najboljši možni obravnavi in podpori ženskam z raki rodil ter ozaveščati širšo javnost, da bi bilo teh bolezni čim manj.

Vizija projekta OVITA sega veliko dlje kot je sama bolezen – skozi izkušnjo bolezni raka rodil želi ne samo ozaveščati, ampak govoriti tudi o življenju in ljudeh. Koncert “OVITA zanjo” bo zato povezal ne samo bolnice in vse, ki jim v njihovi borbi stojijo ob strani, temveč tudi uveljavljene glasbenike, umetnike, strokovnjake in osebnosti iz Slovenije in tujine. Orkestrska glasba, ki jo bo posebej za ta dogodek pripravil uveljavljeni in za emmyja nominiran skladatelj Anže Rozman, bo pospremila globoke zgodbe ljudi, ki pogosto ostanejo očem skrite. H globini dogodka bodo prispevali tudi solistični glasbeni nastopi in besede ljudi, ki so s svojimi dejanji zaznamovali marsikatero življenje in bodo navdih vsem prisotnim v dvorani. Za njo, za nas, za boljši jutri.

Vsa zbrana sredstva v okviru projekta in koncerta bodo namenjena podpori stroki, nakupu medicinske opreme, ki jo nujno potrebujemo za obravnavo in zdravljenje naših bolnic z raki rodil, ter podpori društvom in organizacijam, ki so predane temu poslanstvu.

Projekt OVITA in koncert »OVITA zanjo« potekata pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

 

Asist. Mateja Lasič, dr.med., dip.gl. pianistka, vodja projekta OVITA

Dobrodelni koncert OVITA zanjo

14. okt. 18:00
Več terminov

18,00 | 25,00 | 30,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI