23., 24. in 25. nov. ob 19. uri

K sosedu v vas

Koncert Prifarcev s prijatelji
Prireja: Kulturno društvo Prifarski muzikanti

Prifarci bodo novembra s tremi zaporednimi koncerti že šestnajstič nastopili v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Koncert so naslovili K sosedu v vas, saj bo zaznamovan s pesmimi in gosti iz sosednjih držav Madžarske, Koroške oz. Avstrije, Rezije oz. Italije in seveda njim najbližje, Hrvaške, od katere jih pri Fari loči le reka Kolpa. Gostje še ostajajo skrivnost, gotovo pa se Prifarski muzikanti ne bodo odpovedali tudi igranju in petju svojih uspešnic.

Od lanskega leta, ko so slavili 35-letnico delovanja, nastopajo kot osemčlanska zasedba. Prifarce še vedno vodi Martin Marinč, njihov novi član pa je njegov 21-letni sin Matija. Tamburico igra soustanovitelj skupine Valentin Južnič, od Fare sta še oče in sin Tonči in Uroš Obranovič, iz Ljubljane pa violinist Jernej Pečak in najbolj prepoznan obraz skupine, pevec Mitja Ferenc. Da vsako leto odigrajo vsaj eno pesem iz Bele krajine, je zasluga Dragatušca Dejana Šuštarja.

Vabljeni, veselo bo!

K sosedu v vas

23., 24. in 25. nov. ob 19. uri
Več terminov

20,00 | 25,00 | 29,00 | 35,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI