3. jun. 2023 19:30

Ljubljanski zvon

74. letni koncert FS ŽKUD Tine Rožanc
Prireja: Železničarsko kulturno umetniško društvo Tine Rožanc

Rdečo nit letne produkcije, ki bo gledalce ponesla v družbeno dogajanje preteklega časa, predstavlja znameniti slovenski časopis Ljubljanski zvon, ki je svoje bralce obveščal o kulturnem in družbenem dogajanju  v Sloveniji med leti 1881 in 1941. Skozi zgodbe literatov, intelektualcev, urednikov in bralcev, ki so sodelovali pri nastajanju časopisa, še danes spoznavamo pomen tiska za širjenje idej, kulture in znanosti v slovenskem prostoru. Ljubljanski zvon, kjer bodo zapuščina preteklega časa, glasba in ples združeni v čudovito celoto, bo gledalcem omogočil doživetje bogate kulturne zgodovine skozi živahne in barvite folklorne upodobitve.

Produkcija, v kateri se prepletajo različni elementi folklornega ustvarjanja, bo gledalca popeljala skozi barvite kotičke slovenskega prostora – Ljubljano z okolico, Gorenjsko, Notranjsko, Primorje, Dolenjsko in Prekmurje. Pričarala bo zanimivo potovanje skozi čas, a hkrati zastavljala vprašanje o kulturni identiteti slovenstva in družbeni vlogi medijev. 

Skupina, ki je bila ustanovljena leta 1949, že vrsto let navdušuje občinstvo z raznolikimi in kakovostnimi predstavami po vsej Sloveniji in v tujini. V Ljubljanskem zvonu se bodo na odru predstavili s pestrim naborom slovenskih folklornih plesov in pesmi, ki bodo skupaj s spretno zaigranimi glasbenimi priredbami za gledalce ustvarili edinstveno izkušnjo.

Ljubljanski zvon

3. jun. 2023 19:30
3. jun. 2023 19:30
Več terminov

18,00 EUR

16,00 EUR *

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI