10. feb. 2024 20:00

Mnozil Brass

Prirejata: VignaPR in Koda Events

Mnozil Brass že tri desetletja navdušujejo številne glasbene sladokusce tako doma kot v tujini. Mnozil Brass je bil ustanovljen že leta 1992 na Dunaju in velja danes za eno vodilnih svetovnih trobilnih zasedb, ki se sprehaja med klasiko, jazzom in drugimi glasbenimi zvrstmi. Njihovi nastopi so pravo doživetje tudi z gledališkega vidika, saj so prežeti s komičnimi prizori. Zaradi tega privabljajo na svoje koncerte vse generacije poslušalcev, tudi tiste, ki se na glasbo ne spoznajo. Koncerti sedemčlanske skupine se skoraj vedno razvijejo v izjemno vznemirljivo in zabavno glasbeno doživetje.

Ko govorimo o Mnozil Brass, govorimo o eni izmed mednarodno najuspešnejših skupin na svetu. Letno odigrajo preko 100 koncertov na vseh celinah, igrali so že na najprestižnejših koncertnih odrih kot so londonski Royal Albert Hall, Berlinska Filharmonija in Konzerthaus na Dunaju. Večina nastopov pa je razprodanih že nekaj tednov vnaprej. Tako kot so Thomas Gansch in njegovi kolegi odprti glede koncepta izvedbe, so enako svobodomiselni tudi pri vprašanjih o slogu. Z glasbenega vidika pokrivajo celovit spekter. V edinstvenem in večplastnem zvoku zastopajo vse – od jazza in popa do klasične glasbe in glasbe sveta. Ob poslušanju in gledanju ansambla Mnozil Brass se lahko zabavate z glasbenim doživetjem na najvišji ravni. Slišite lahko, da gre za sedem umetnikov, ki si delijo enake tonske vizije in razumejo, kako odlično izvajati svojo glasbo z veliko mero duhovitosti.

 

Koncert z odmorom traja 2 uri.

 

Mnozil Brass

10. feb. 2024 20:00
10. feb. 2024 20:00
Več terminov

31,90 | 35,90 | 38,90 | 41,90 | 44,90 EUR

Skupino sestavlja sedem glasbenih virtuozov:

Thomas Gansch - trobenta
Robert Rother - trobenta
Roman Rindberger - trobenta
Leonhard Paul - pozavna
Gerhard Füßl - pozavna
Zoltan Kiss - pozavna
Wilfried Brandstötter - tuba

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI