8. okt. 2022 20:00

Peter Bence

Prireditev je z 8. decembra 2020 prestavljena na na 8. oktober 2022.
Klavirski koncert
Prireja: Koda Events d. o. o.

Obveščamo vas, da je koncert Peter Bence, napovedan za 8. decembra 2020 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma,  prestavljen na 8. oktober 2022.
Koncert je organizator, Koda Events, odpovedal zaradi razmer in ukrepov Vlade RS, ki so veljale na področju izvedbe javnih prireditev v času pandemije.
 

Vstopnice, kupljene za koncert, veljajo tudi za nov termin. Če se koncerta v novem terminu ne morete ali ne želite udeležiti, vam lahko:
uredimo menjavo za drug dogodek ali izdamo dobropis ali vrnemo kupnino.  izdamo dobropis ali vrnemo kupnino
Za zamenjavo vstopnic ali vračilo kupnine pišite na: vstopnice@cd-cc.si
Za karte kupljene v sistemu Eventim se obrnite na njihova prodajna mesta.
Hvala za razumevanje!

 

 

Mednarodno priznan madžarski virtuozni pianist, skladatelj in producent Peter Bence je prava senzacija zadnjih let, saj je široko občinstvo pridobil prek aktulanih spletnih kanalov in s priredbami skladb popularnih glasbenikov. Njegova ekspresivna interpretacija, strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko, navdihuje mlajše in starejše generacije glasbenikov in ljubiteljev glasbe z vsega sveta.


Je pa umetnik zagotovo še veliko več. Svojo glasbeno pot je začel z igranjem klavirja pri dveh letih, kot nadarjen otrok je nadaljeval izobraženje na glasbeni šoli v rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kaj kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franza Liszta v Debrecenu. Svojo prvo skladbo – v njej je bilo slišali močan vpliv Mozarta in Chopina – je napisal pri sedmih letih, pri enajstih pa je že posnel svoj prvi solo album. Klavirsko govorico je po študiju na Madžarskem začel izpopolnjevati na Akademiji Berklee v Bostonu, v Združenih državah Amerike, kjer je virtuoznost in izvirnost prikazal v veliko glasbenih žanrih, še posebej filmskih, je bilo pa nedvomno slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

Januarja 2012 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Dosežek, kot ga še ni bilo. V letu 2015 pa se je ob njegovi različici Jacksonove skladbe Bad na YouTube kanalu samo v nekaj dneh nabralo deset milijonov ogledov in tako je ta postala spletni video hit. Dandanes je ogledov vseh Petrovih videoposnetkov (YouTube + Facebook) že več kot štiristo milijonov.

Petrovi koncerti so paša za oči in ušesa. O tem so se prepričali vsi, ki so v zadnjem letu obiskali koncerte v več kot dvajsetih državah na štirih celinah. Vabljeni na popotovanje od klasične do filmske glasbe, od rocka do popa, od Bacha do Michaela Jacksona in skupine Queen.
 

Peter Bence

8. okt. 2022 20:00
8. okt. 2022 20:00
Več terminov

33,90 | 36,90 | 39,90 | 44,90 | 54,90 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI