25. maj 20:00

Retorične vragolije Zdravka Zupančiča

Slovenska politika v pesmi in besedi
Prireja: Šola retorike

"Slovenska politika v pesmi in besedi" je satirična uprizoritev po načelu: "Enako bodic enako globoko - v vsako rit". 

V predstavi nastopajoči razgali mračne skrivnosti javnega nastopanja v politiki. Kabaret je  potresen z modrostjo antike in kratkimi video citati o vrlinah in hibah političnih zvezdnikov. 
Strokovnost vsebine razganja od paradoksov z enim samim poglavitnim namenom - razvedriti občinstvo, ki trpi zaradi silnih bremen volilnega ANNUS MIRABILIS 2022.  

V drugem delu bo izvajalec gostil skrivnostnega izvajalca. Občinstvo bo naprošeno, da kakor v znameniti londonski "Mišelovki" ne izdajo njegovega imena, ko zapustijo prizorišče. 

Na koncu dogodka so bo izvajalec spopadel s pobudami, ki jih bo občinstvo med predstavo na razne načine pošiljalo v zbirko za razpravo. 
 

Dr. ZDRAVKO ZUPANČIČ                                                                            
Fellini je leta 1960 ustvaril Sladko življenje. Dr. Zdravko Zupančič je potemtakem starejši gospod. Z mlajšo frizuro. Ko vrag odnese šalo, jo Zdravko ukrade in prinese ljudem nazaj. Argumentacija je satira. Nespodobno je igrati spodobnega predavatelja. HOMO RHETORICUS tri desetletja govori o govorjenju. Redka vrsta. Z navdihom, ki jemlje dih. Odgovori na vprašanja občinstva, še preden jih zastavijo. Lahko ga tudi kupite. Na voljo je samo v najbolje založeni prodajalni retorike v Sloveniji. V Šoli retorike Zupančič & Zupančič je zaposlen kot besedni žongler. Nenehno govori in nastopa, saj občinstvo nima časa, da bi bralo knjige. Zamesi z ironijo, cinično speče in potrese z blagodejnimi paradoksi. Na televizijo odide razložit, kadar nekateri preveč naložijo. Ko enkrat poslušaš njegovo predavanje, imaš vse življenje prisluhe. Govorce za javnost tako opogumi in usposobi, da spregovorijo tudi takrat, ko jagenjčki obmolknejo. 
 

Retorične vragolije Zdravka Zupančiča

25. maj 20:00
Več terminov

27,00 EUR

19,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ob obisku prireditve prejmete "vetrni odbitek" 12 evrskih točk - za nakup knjige Politikaka (Slovenska politika v pesmi in besedi) dr. Zdravka Zupančiča.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI