28. nov. 19:00

Slovenska pesem - Tvoja pesem!

14. veliki koncert Prifarskih muzikantov z gosti
Prireja: KD Prifarski muzikanti

PRIFARCI tudi letos prihajajo na veliki oder Gallusove dvorane z obsežnim koncertnim programom (samo) slovenskih pesmi. Peli jih bodo skupaj s pred leti najuspešnejšim evrovizijskim ženskim pevskim zborom CARMEN MANET iz Kranja, ki ga vodi Primož Kerštajn in z vokalno skupino petih mladih fantov iz Štajerske IL DIVJI. Voditelj večera bo tudi letos Boštjan Romih.

Slišale se bodo slovenske ljudske pesmi in zimzelene popevke, ki opevajo lepote Slovenije, naših ljudi in njih čustvovanj, predvsem najmočnejše med njimi –ljubezni. In ker znajo Prifarci tudi presenečati, bo kakšna pesem gotovo odpeta prvič, manjkala pa ne bo niti Mlinarca z Vejico rožmarina, ki ji je že nona rekla, da Tako kot je, je prav.

Prifarci so letos v Kristusovih letih, saj slavijo 33 let delovanja skupine, ki izvira od Fare v Kostelu. Od samega začetka jih vodi Martin Marinč, v skupini pa so še: Mitja Ferenc, Valentin Južnič, oče in sin Tonči in Uroš Obranovič, Jernej Pečak in Dejan Šuštar.

Poznavalci jih uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem, pohvalijo se lahko s številnimi festivalskimi nagradami, pa tudi z rednimi letnimi, dobro obiskanimi velikimi koncerti v Cankarjevem domu, ki sodijo med viške njihove glasbene in izvedbene produkcije in praviloma dosežejo širšo odmevnost

Slovenska pesem - Tvoja pesem!

28. nov. 19:00
Več terminov

15,00 | 20,00 | 25,00 | 30,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI