Pretekli dogodek
3. - 13. apr. 2023

15. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri v CD

Od 5.  do 10. leta

Od 10. leta

PO, 27. marca, ob 9.30
Štihova dvorana 

Gorjanci 
Po motivih bajk in povesti o Gorjancih Janeza Trdine

Besedilo: Janez Trdina in avtorska ekipa
Režija: Maruša Kink
Scenografija in kostumografija: Vasilija Fišer
Koreografija: Ana Pandur
Glasba: Zvezdana Novaković
Maska: Tinka Pobalinka
Igrajo: Nataša Keser, Urša Kavčič, Zvezdana Novaković
Koprodukcija: Zavod Margareta Schwarzwald, Cankarjev dom, Mestno gledališče Ptuj in SSG Trst

Na Gorjancih so doma številni slovenski bajeslovni liki in pojavi: vile, velikani, volkodlaki, čudodelna voda, nenavadna drevesa in praprot, ki ima na kresno noč prav posebno moč. Takrat nemogoče postane mogoče. Srečamo lahko velikane, ki se bojijo ljudi. Pa vile, ki jih vidiš le ob zori, ko plešejo in se češejo. In Metko, ki jo bo v svoje podvodno kraljestvo zvabil povodni mož. Pa volka, ki ...

Izbrana poglavja iz knjige Bajke in povesti o Gorjancih so podlaga predstavi, v kateri izvajalke s pomočjo pripovedovanja, igranja in petja uprizarjajo čarobno pokrajino Gorjancev.

 

 

Od 5. leta 

PO, 3. aprila, ob 10. in 17. uri
Galerija CD
Čudovita spremenljivost narave
Vodstvo po razstavi V vrtincu sprememb z delavnico

Ob osupljivih zgodbah dr. Florjana Umeka, zelo učenega znanstvenika, ljubitelja narave in zagovornika njenega varovanja, bomo otrokom ob razstavi V vrtincu sprememb predstavili lepote, skrivnosti in zanimivosti narave. Gradili bomo spoštljiv in občudujoč odnos do nje, kar je temelj za poznejše zahtevnejše naravovarstvene teme. Na ustvarjalnih delavnicah bomo iz naravnih materialov izdelovali prave male umetnine. Razstava bo na ogled do 5. novembra.
Prijave in informacije: Kristina Jermančič Golc, kristina.jermancic@cd-cc.si

 


Od 8. leta

PO, 3. aprila, ob 18. uri
Štihova dvorana

Filozofiranje za otroke

Pripravlja in vodi: Janez Ciperle
Produkcija: Vodnikova domačija

Kako živeti skupaj, kaj pomeni pomagati in skrbeti drug za drugega, kako lahko skupaj ustvarjamo boljšo družbo? O tako pomembnih temah, ki se nas vseh tičejo, lahko razmišljamo samo skupaj. Na dogodku bo razmišljala skupina otrok, k razpravi pa vabljeni prav vsi, otroci in njihovi starši. Misli z otroki odpira filozof in pedagog Janez Ciperle.
 

 

Od 11. leta
SR, 5. aprila, ob 10. uri
Galerija CD 

Vse se spreminja
Vodstvo po razstavi V vrtincu sprememb

Ob zanimivih in slikovitih predstavitvah bomo med ogledom razstave V vrtincu sprememb spoznavali, kakšen je bil nekoč naš planet, kako se spreminjajo kamnine, kako se je spreminjalo življenje in so se živa bitja prilagajala na te spremembe. Ogledali si bomo tudi primere različnih odnosov med organizmi (prehranjevalni splet, razgradnja in kroženje snovi v naravi ...). Seveda ne bomo mogli mimo vpliva človeka na okolje in naravo. Razstava 
Prijave in informacije: Kristina Jermančič Golc, kristina.jermancic@cd-cc.si
 

 

Od 6.  do 10. leta

TO, 11. aprila, ob 9.30 in 11. uri
Kosovelova dvorana

Tolkala od blizu!

Zasnova in izvedba: Slovenski tolkalni projekt (Marina Golja, Damir Korošec, Tomaž Lojen in Dejan Tamše)
Produkcija: Društvo Slovenski tolkalni projekt, Cankarjev dom

Tolkala – od blizu! je predstava klasične tolkalne glasbe, ki vpleta ritme vsakdanjega življenja. Tako nastane nenavaden preplet resnega in sproščenega, ki nam približa najrazličnejša klasična in ljudska tolkala, pa tudi nenavadne ritme, zaigrane na vsakdanje predmete. Ali poznate marimbo? Kaj pa ritem s kartami? Zanimiva predstavitev tolkal in nagajive ideje za muziciranje pod domačo streho.

 


Od  12. leta

SR, 12. aprila, ob 17. uri
Štihova dvorana
Janez Dovč: Tesla 

Koncept, glasba in izvedba: Janez Dovč
Režija: Marko Bratuš
Scenarij: Ana T. Kus in Janez Dovč
Pripovedovanje: Gregor Budal
Glasovi: Alojz Svete, Petra Trobec, Jasna Klinc
Kostumografija: Dajana Ljubičić
Scenografija: Janez Dovč, Marko Bratuš, Ana T. Kus
Strokovni sodelavci: Janko Rožič, Andrej Detela, dr. Miro Rozman, Miro Dovč, Igor Vuk, dr. Nejc Likar, dr. Andrej Gams, Andrej Kobal
Produkcija: Cankarjev dom in Celinka

Osrednja osebnost glasbeno-gledališke predstave Tesla je izumitelj Nikola Tesla, za kogar marsikdo trdi, da je »človek, ki je izumil 20. stoletje«. Predstava se sprehodi skozi devet poglavij njegovega življenja. Tesla se nam v dobri šolski uri predstavi ne le kot znanstvenik in izumitelj, temveč tudi kot rahločuten vsestranski umetnik. Zato vsako poglavje predstave zaznamuje drugo glasbilo. Spoznali bomo tako eksotične kot malone futuristične inštrumente, kot so Teslova tuljava, laserska harfa, teremin, različni sintetizatorji zvoka, doma izdelana glasbila, vsakdanji predmeti. Predstavil se bo tudi prav poseben gost – Nao.

 


Od 11.leta

SR, 12. aprila. ob 17. uri, in ČE, 13. aprila, ob 10. uri
Kosovelova dvorana

Bratovščina Sinjega galeba


Povest: Tone Seliškar
Priredba in pripoved: Špela Frlic
Glasba v živo: Metod Banko
Ilustracije: Matjaž Schmidt
Animacija ilustracij: Jure Lavrin
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Slovenska mladinska klasika Bratovščina Sinjega galeba pisatelja Toneta Seliškarja se je z napeto zgodbo o zaprti otoški skupnosti, jadrnici Sinji galeb in prijateljstvu, ki ga je ta spodbudila, dotaknila številnih generacij otrok. Ta pustolovska zgodba o pogumu, upanju, tovarištvu in solidarnosti je tudi danes še kako aktualna. Na odru bo zaživela na podlagi sodobne izdaje založbe Mladinska knjiga z ilustracijami Matjaža Schmidta.


Celoten program: www.bobri.si
 

Vstopnice

Brezplačne vstopnice za vse gledališke, plesne, glasbene in literarne prireditve ter filme lahko prevzamete v soboto, 18. marca, med 11.00 in 14.00 (oziroma dokler ne bodo pošle) v Klubu Slovenskega mladinskega gledališča na Vilharjevi 11.

Vsak odrasel obiskovalec lahko prevzame vstopnice za največ tri prireditve, vendar ne več kot pet za eno.

Po navedenem datumu bodo morebitne preostale vstopnice na voljo v Prodajni galeriji Slovenskega mladinskega gledališča. Če vstopnice ne bodo že pošle, jih boste lahko prevzeli tudi na kraju posamezne prireditve, in sicer uro pred začetkom. Podatki o morebitnih preostalih prostih mestih bodo objavljeni na spletni strani festivala Bobri in naših družbenih omrežjih, zato vas vabimo k spremljanju naših kanalov.

Če iz kakršnih koli razlogov ne boste mogli na predstavo, vstopnice pa ste že prevzeli, jih, prosimo, vrnite v Prodajno galerijo Mladinskega in tako ogled omogočite komu drugemu.

Prosimo vas, da pri izbiri dogodkov upoštevate priporočeno starost; podatki o njej bodo objavljeni na spletnih straneh festivala in posameznih ustanov.
Z vprašanji o vstopnicah, predstavah in ostalih festivalskih prireditvah se lahko obrnete na Prodajno galerijo Mladinskega ali nam pošljete elektronsko pošto na info.bobri@mladinsko-gl.si

Prevzem preostalih vstopnic
Prodajna galerija Slovenskega mladinskega gledališča
Trg francoske revolucije 5, 1000 Ljubljana
+ 386 (0)1 4253 312
blagajna@mladinsko-gl.si
Od ponedeljka do petka od 12.00 do 17.30, sobote od 10.00 do 13.00
 

15. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri v CD

3. - 13. apr. 2023
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI