20. feb. 2022 17:00

Andrej Predin: Mica pri babici

Gledališka predstava
Režija in priredba besedila Miha Golob

Mica je naslovna junakinja serije knjig Mica pri babici, ki jo je spisal Andrej Predin (1976), Mariborčan, ki se je preselil v Ljubljano, a se tako kot njegova junakinja za vikende rad vrača na Štajersko. Mica, ki jo s črnim avtomobilom pripeljejo iz tehnološko razvite velemestne džungle, s treskom avtomobilskih vrat zapusti vse, kar preganja dolgčas v novodobnem svetu. Ko izstopi pred babičino hišo na Radvanjski ulici, se prične napeta "micijada". Mica ne potrebuje priklopa na žično ali brezžično povezavo, dovolj je, da vključi svojo brezmejno domišljijo. Brez babice, ki pusti Mici početi vseh tistih tisoč stvari, ki so doma strogo ali samo priporočljivo prepovedane, in brez raziskovalno navdahnjenega vsevednega prijatelja Ludvika seveda ne bi bilo ne Čarobnega cilindra, ne Piratov iz dežele Merikaka, ne Podivjanih princesk in ne Ugrabljenega božička.

Andrej Predin: Mica pri babici

20. feb. 2022 17:00
20. feb. 2022 17:00
Več terminov

7,50 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Režija in priredba besedila Miha Golob
Dramaturgija: Maja Borin
Scenografija in oblikovanje luči; Miha Golob
 

Kostumografija; Dajana Ljubičič
Skladatelj: Vasko Atanasovski
Nastopajo: Mirjana Šajinović, Nejc Ropret, Blaž Dolenc, Irena Varga
 

Produkcija: SNG Maribor

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI