6. apr. 2023 19:00

Nasprotja

KUD Pozitiv, Dijaški dom Ivana Cankarja 

Mentorstvo in režija: Miha Maver
Asistent režije: Patrik Komljenović; koreografija: Miha Maver, Patrik Komljenović in nastopajoči; nastopajoči: Nina Brandl, Klemen Bergoč, Nika Gašperčič, Tia Kadivnik, Domen Kene, Gaj Stantič Kobal, Pia Kološa; glasba: Domen Kene; oblikovanje svetlobe: Radovan Jaušovec Rado; oblikovanje tona: May Jerko Trkaj; scenografija: Andrej Hribar, Marko Omrzel; producent: Drago Pintarič

Dobro – slabo, ljubezen – sovraštvo, črno – belo, levo – desno, svetlo – temno. Nasprotja nas spremljajo skozi vse življenje in jih občutimo na vsakem koraku. Največji izziv pa je, kako ta nasprotja zbližati. Vse pogosteje se dogaja, da so si nasprotja tako različna, da nikakor ne najdejo skupne točke oziroma spoštovanja med seboj. Kje je sredina, kje je zmernost, kje je sprejemanje tako ene kot druge strani?

V plesno gibalni predstavi se bomo tako srečali z mladimi protagonisti, ki zastopajo vsak svoja stališča, poglede in načela. Ali lahko kot individualisti presežejo svoja prepričanja in začnejo sprejemati drugače misleče? Je mogoče, da se različni posamezniki povežejo v eno celostno družbo, kjer med seboj spoštujejo in sprejmejo?

Skozi gib, ples in igro bodo igralci raziskovali trenja med odnosi v današnji družbi, Gledalce pa spodbudili, da zgradijo lastna stališča do zgoraj navedenih vprašanj in problematike.

Nasprotja

6. apr. 2023 19:00
6. apr. 2023 19:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI