5. apr. 2024 17:00

Tovarna ljudi

Gledališka predstava

Predstava govori o bogu, ki je ostal sam doma, saj sta starša odšla na oddih. Med njuno odsotnostjo ga varuška Angelina spretno manipulira za doseganje svojih interesov. Mladega boga ne zanimajo politika niti gospodarstvo. Želi si, da bi lahko imel svoj planet, na katerem bi počel, kar ga je volja, saj si že od nekdaj želi postati planetarni dizajner in s tem pridobiti pozornost boginje sosednje galaksije Adromede. Priskrbi si planet in zavest začne previjati od začetka ter z njo upravljati kot z video igrico. 

Prav tako spremljamo Tea in Bojana, ki sta ravno med odkupom planeta umrla v železniški nesreči. Ker se je režim presnove duš zaradi odsotnosti božjih staršev in manipulacije varuške Angeline začel izvajati ilegalno, sta edini duši, ujeti v vicah. Prvi ima zlomljeno srce zaradi punce, ki ga je pustila, drugi pa je obseden s svojo veliko korporacijo in zaslužkom. Skozi predstavo ugotovita, da sta mrtva. Na koncu pa imata v rokah usodo planeta. 

Na koncu za usodo planeta oziroma zavesti ostaneta le dve izbiri osnovnih vrednot, ki si nasprotujeta. Na eni strani imamo ljubezen in na drugi denar oz. lakomnost. Usoda planeta in galaksije se znajde na razpotju. 


 

Tovarna ljudi

5. apr. 2024 17:00
5. apr. 2024 17:00
Več terminov

Mentor: Miha Slapnik
Scenarij: Miha Slapnik in gledališka skupina Roza orehi
Režija in dramaturgija: Miha Slapnik
Kstumografija in scenografija: Miha Slapnik in gledališka skupina Roza orehi
Oblikovanje tona: Miha Slapnik
Oblikovanje luči: Miha Slapnik in Leon Kukovič
Glasba: Klara Pavlič
Video in video projekcija: Miha Slapnik in Mia Pučnik
Nastopajo: Evan Tijas Adamlje, Izak Zal Adamlje, Lea Priteržnik, Lara Rečnik, Žiga Juhart, Nik Škorjanc
Produkcija: Gimnazija Slovenske Konjice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI