Sedmi oder

Cankarjev dom v sezono 2022/ 2023 vstopa optimistično. Po raznovrstnosti umetniških, kongresnih in družabnih dogodkov smo že desetletja osrednje slovensko okno v svet. Razširjamo obzorja. K nam prihajajo izjemni umetniki in umetnice našega časa. Od vsepovsod. Nas navdihujejo, nas ganejo, nas spodbujajo. Ni malo takšnih, za katere se nam zdi, da so skorajda popolni. Iskanje te popolnosti, ki je magična kombinacija talenta in požrtvovalne predanosti, zagnanosti, skorajda fanatizma, prežema omamna lepota.

V Cankarjevem domu se številna doživetja odvijajo na šestih različnih odrih. Tu je akustična lepotica, poimenovana po Jakobu Petelinu Gallusu, ki v svoje drobovje sprejme 1.500 ljudi. Če se povzpnemo v 6. nadstropje, se znajdemo v intimnem klubu s čudovito teraso in razgledom na Rožnik ter gore v daljavi. Tu so še Linhartova in Kosovelova dvorana, pa Dvorana Duše Počkaj. Amfiteatrska Štihova dvorana je edina, ki je še vedno takšna, kot je bila v času svojega nastanka. V prostoru v 5. nadstropju, ki ga še ne poznate, in vas bo zelo presenetil, bo v začetku prihodnjega leta nastala popolnoma nova dvorana z novim odrom. To bo sedmi oder Cankarjevega doma. Nova sezona bo na vseh sedmih odrih vznemirljiva in bogata. Bo kot gladina nedoumljivega jezera, na kateri bodo odsevale vse umetnosti. 

Cankarjev dom ima veliko prijateljev. Naši najtesnejši prijatelji pa so ravno naši abonenti. Abonma v Cankarjevem domu je pravzaprav nekakšna zaroka. Zaveza, da bomo vsaj eno leto skupaj. Tudi, če se bo kaj od napovedanega za kanček spremenilo, bo Cankarjev dom vedno zvest zaročenec. Samo odločiti se je treba. Odločiti za glasbo, ples, gledališče, film … Ali pa kar za vse hkrati.

Uršula Cetinski

Značke
Najbolj brano

Obvestilo za obiskovalce

Cankarjev dom izjemno uspešno v prvem polletju 2024

Obvestilo za obiskovalce

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI