2. - 4. junij 2023

Od besede do besede, od verza do verza I von Wort zu Wort, von Vers zu Vers

Spomladanska konferenca Nemške akademije za jezik in slovstvo v Ljubljani

Nemško-slovenski literarni dialog ima dolgo in razgibano zgodovino. Nemška akademija za jezik in slovstvo s spomladanskim zborovanjem v Ljubljani nadgrajuje plodovite odnose med obema kulturnima prostoroma. Pod geslom »Od besede do besede, od verza do verza« (iz pesmi Petra Semoliča) se bo med 2. in 4. junijem 2023 zvrstilo več dogodkov s priznanimi slovenskimi in nemško govorečimi pisatelji in znanstveniki.

Konferenca bo med drugim tematizirala razmerje med jezikom, literaturo in identiteto. Na branjih in pogovorih bodo nastopili Milan Dekleva, Miljana Cunta, Terézia Mora, Jan Wagner, Uroš Zupan, Durs Grünbein, Maja Haderlap in drugi. Program zaokrožujeta pesniška zabava in podelitev nagrad. 
 

Nemška akademija za jezik in slovstvo je ena osrednjih nemških ustanov za jezik in književnost, ki združujejo pomembne nemško govoreče pisatelje, prevajalce, kritike in znanstvenike iz Nemčije in tujine. Od leta 1951 podeljuje Büchnerjevo nagrado, najprestižnejše priznanje za književnost v nemškem jeziku.

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI