27. nov. 10:00

9. Nacionalna konferenca globalnega učenja

Prireja: Društvo Humanitas - Center za globalno učenje in sodelovanje

V kontekstu aktualnega dogajanja po svetu ter nujnosti širših prizadevanj za izgradnjo družbe miru bomo raziskovali, kakšna je vloga pedagoginj in pedagogov v izobraževalnem procesu, ki vključuje učenje o celostnem razumevanju miru in prizadevanjih zanj.

Z učenjem in vzgojo za mir lahko pri mladih spodbujamo razvoj univerzalnih vrednot, na katerih temelji kultura miru: solidarnost, pravičnost, odgovornost, nenasilje ter sprejemanje raznolikosti in enakosti vseh ljudi. Poleg tega pri mladih krepimo veščine nenasilne komunikacije, kritičnega mišljenja o različnih oblikah nasilja in strukturah moči, dialoga in mirnega reševanja sporov ter jih podpremo pri sodelovanju za oblikovanje skupne prihodnosti, ki si jo želimo za nas in za bodoče generacije.

Osrednja gostja konference bo dr. Mari-Anne Okkolin, sociologinja in pedagoginja, izredna profesorica na področju sociologije izobraževanja in raziskav mednarodnega izobraževanja. Od leta 2020 dela kot vodilna strokovnjakinja pri finski nevladni organizaciji Peace Education Institute (fin. Rauhankasvatusinstituutti), kjer vodi izobraževanja in sodelovanje s šolami ter drugimi izobraževalnimi ustanovami na temo enakosti in pravičnosti, boja proti rasizmu, globalnega učenja in učenja za mir.

Nakup vstopnic

9. Nacionalna konferenca globalnega učenja

27. nov. 10:00
Več terminov

Registracija / Registration required.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI