9. dec. 2022 19:00

Naravoslovni filmski cikel: Luknja

Il buco 
Italija, 2021, 93'
Režija: Michelangelo Frammartino 

Leta 1961 se italijanska speleološka odprava s severa države odpravi na mejo s Kalabrijo, kjer so v goratem delu Pollina odkrili globoko jamo, navidez brez dna. Skupina jamarjev preiskuje neskončne kotičke brezna Bifurto, ki bo s skoraj sedemsto metri globine postalo tretje najgloblje na svetu. 

Januarja 2007 me je župan kalabrijske vasi, kjer sem snemal film Štirikrat (Le quattro volte), peljal na ogled Pollina. 'Videti morate čudeže teh gora!' je dejal. Pripeljal me je do kotanje, kjer je bila v tleh manjša vrzel. Bil sem zbegan, razočaran. Navdušeni in ponosni župan pa je v vrzel zalučal velik kamen. Pogoltnila ga je tema. Dno je bilo tako globoko, da ni bilo ničesar ne videti ne slišati. To izginotje, pomanjkanje odziva, me je navdalo z zelo močnimi občutji. Ta nenavadni kraj je ostal v meni, me leta pozneje klical nazaj, da ga proučim in v tihi črnini brezna Bifurto zasnujem projekt.

Michelangelo Frammartino

Naravoslovni filmski cikel: Luknja

9. dec. 2022 19:00
9. dec. 2022 19:00
Več terminov

5,50 EUR

5,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI