Pretekli dogodek
1. jun. 2022 20:30

3:rma feat. Femi Temowo: A well-paved road

Urška Supej in Maša But: Most med glasbo in poezijo
Predstavitev novega albuma

Maša But, vokal; Urška Supej, Femi Temowo, kitari; Anja Hrastovšek, spremljevalni glas; Klara Veteršek, spremljevalni glas, flavta; Sara Ester Gredelj, klavir, spremljevalni glas; Matjaž Skaza, bobni; Janez Krevel, kontrabas; Grega Skaza, saksofon; Noreia String Quartet

3:rma je kantavtorski projekt kitaristke Urške Supej in vokalistke Maše But, ki gradi most med glasbo in poezijo v vodah jazz, pop in folk glasbe ter se dotika tematik, kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera ipd.

Glasbenici se navdihujeta pri kantavtorjih, kot so Bob Dylan, Laura Marling in Leonard Cohen, ter pesnikih, kot so Edna Saint Vincent Millay, Emily Dickinson, Reiner Maria Rilke, pa tudi zapisih The Second Sex (Drugi spol) Simone de Beauvoir. 

Projekt je kontrast med spevnimi melodijami in težkimi tematikami, kot je na primer življensko razhajanje med idealom in realnostjo. Avtorici skozi glasbo spodbujata razmišljanje o temah in problemih, ki jih ljudje pogosto preslišimo in spregledamo: o ženskah danes – materah samohranilkah, o rojenih v konservativnejših družbah, ljudeh, ki se soočajo z neenakopravnostjo, o religiji ter tistih, ki stojijo za tem, v kar verjamejo. Slavi življenje neprivilegiranih – ker je vsako življenje »a well-paved road«. 

Album je bil posnet poleti 2021 v studiu Jork v Dekanih in studiih GBL v Londonu. V sodelovanju s producentom in kitaristom Femijem Temowo se je duet spremenil v občasno tudi desetčlansko zasedbo. Glasba se giblje vse od preprostosti dueta, med barvami sopranskega saksofona do pasaž, ki veličastno zazvenijo v godalnem kvartetu. Na plošči med drugimi sodelujejo tudi basist Robert Jukič, klaviaturist Rob Bargad, saksofonist Grega Skaza, vrhunski londonski glasbeniki ter vse od začetka 3:rmine poti spremljevalni pevki Anja Hrastovšek in Urška Starovasnik. 

3:rma feat. Femi Temowo: A well-paved road

1. jun. 2022 20:30
1. jun. 2022 20:30
Več terminov

15,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI