Pretekli dogodek
21. feb. 2023 20:00

Brata Teofilović & Mihael Hrustelj

Ratko in Radiša Teofilović, glas; Mihael Hrustelj, kitara

Februarja 2023 prihaja v Slovenijo edinstven vokalni duet dvojčkov Teofilović iz Srbije, ki se mu bo pridružil magični ubiralec strun Mihael Hrustelj. S svojim repertoarjem ljudske glasbe južno-slovanskih narodov nas bodo popeljali na čarobno popotovanje skozi dežele med Triglavom in Vardarjem.

Ratko in Radiša Teofilović sta legendarna izvajalca srbskih tradicionalnih pesmi, ki jim dodajata pesmi s širšega Balkana in jih z izjemnim uspehom izvajata po vsem svetu. Od Kennedyjevega centra v Washingtonu mimo Japonske do dunajskega Konzerthausa. Svojo profesionalno pot sta začela v začetku devetdesetih (ko se je Mihael Hrustelj šele rodil), največji uspeh pa doživela v sodelovanju s kitaristom Miroslavom Tadićem.

Rotterdamski Velenjčan Mihael Hrustelj velja za enega najboljših slovenskih mojstrov kitare, ki jo je začel igrati pri trinajstih letih. Svojo glasbeno pot je najprej začel kot član metal in rock naslovnih skupin, nato pa se je pridružil različnim big bandom in fusion sestavom. Hrustelj se ukvarja z raziskovanjem zvoka in mešanja žanrov, kombiniranjem klasične glasbe z jazzom ter reggaejem, rockom in tradicionalno glasbo. Kot solist se je predstavil tudi na Jazz festivalu Ljubljana.

Ljubljanski koncert je uvod v slovensko turnejo, ki se nadaljuje v Mariboru in Velenju.
 

Brata Teofilović & Mihael Hrustelj

21. feb. 2023 20:00
21. feb. 2023 20:00
Več terminov

15,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI