Pretekli dogodek
9. sep. 2021 19:30

Koncert Slovenske filharmonije ob odprtju sezone

Orkester in Zbor Slovenske filharmonije
Dirigent: Philipp von Steinaecker

Program:
Richard Strauss, Dva speva, op. 34
Richard Strauss, Alpska simfonija, op. 64, TrV 233


Vljudno vabljeni na koncert ob odprtju nove sezone Slovenske filharmonije. V prvem delu nas bo Zbor Slovenske filharmonije z veličastno šestnajstglasno umetnino Dva speva, op. 34, popeljal skorajda v svet simfonične glasbe. Delo nemškega skladatelja in dirigenta Richarda Straussa je namreč nastalo v času, ko je skladatelj napisal svoje največje simfonične pesnitve, zato ne gre prezreti njihove sorodnosti v oblikovanju materiala. V drugem delu koncerta bo Orkester Slovenske filharmonije izvedel njegovo deseto in zadnjo simfonično pesnitev, Alpsko simfonijo, op. 64. Skladba je oblikovana v enem stavku in vsebuje dvaindvajset epizod, ki jih je skladatelj naslovil z opisi posameznih postaj na popotovanju po čudovitem alpskem svetu.


 

Z zvezdico (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo abonenti Slovenske filharmonije, upokojenci, študenti in dijaki.
Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

Ob nakupu vstopnic so na voljo le posamezni sedeži. Vmes je sedež razmika.

Koncert Slovenske filharmonije ob odprtju sezone

9. sep. 2021 19:30
9. sep. 2021 19:30
Več terminov

15,00 | 20,00 | 25,00 | 30,00 EUR

12,00* I 16,00* I 20,00* I 24,00* EUR * cena za upokojence, študente, dijake in abonente Slovenske filharmonije. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI