Pretekli dogodek
1. jul. 2020 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Bojan Gorišek, klavir

Glasba, gledališče, kabaret in vse vmes …
Vsak torek, sredo in četrtek od 30. junija do 23. julija.

Program:
Arvo Pärt, Za Alino
Philip Glass, Metamorfoza II; Wichita Vortex Sutra; Etude, izbor

Bojan Gorišek (1962) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Aciju Bertonclju. Izpopolnjeval se je pri Herbertu Hencku v Kölnu. Sodeloval je z različnimi dirigenti, skladatelji in izvajalci (Luciano Berio, Vinko Globokar, Henri Dutilleux, George Crumb, Jane Manning, Irena Grafenauer, John -Edward Kelly, David Harman, Walter Proost, Zagrebški Kvartet Saksofonov, Les Percussions de Strasbourg,…). Koncertiral je po vsej Evropi (Nemčija, Italija, Finska, Francija, Nizozemska, Španija, Avstrija, Portugalska, Švica, Švedska), Rusiji, ZDA, Južni Ameriki, Kitajski in na nekaterih najbolj prestižnih prizoriščih, kot so Dvorana glasbenega združenja (Dunaj), Dvorana Vatroslava Lisinskega (Zagreb), Cankarjev dom (Ljubljana), Tiergarten Kirche (Berlin), Fontane Haus (Berlin), Cite Internationale Des Arts (Paris), Musicora (Paris), Nybrokajen (Stockholm), koncertna dvorana v Louisvillu, dvorani Merkin in Steinway (New York), Kennedy Center (Washington), koncertna dvorana Terese Carreño (Caracas), Kolumbovo gledališče (Bogota), Pekinška koncertna dvorana, Midem (Cannes), Komična opera (Pariz), Filharmonična dvorana v Voronežu (Rusija), Knežev dvor (Dubrovnik), Dvorana Henryja Wooda (London).

Za serijo Audiophile Classics nizozemske založbe Blaricum Music Group (zdaj Sound Factory/Factory of Sounds) je ekskluzivno snemal med letoma 1993 in 2000 ter posnel celoten klavirski opus in pesmi Erika Satieja (10 zgoščenk), celoten opus za klavir in dva klavirja Georgea Crumba (4 zgoščenke), Concord—Sonato Charlesa Ivesa (1 zgoščenka) in Solo Piano ter The Complete Piano Etudes (1—20) (3 zgoščenke) Philipa Glassa. Posnel je tudi Satiejeva dela za britansko založbo LTM Records (4 zgoščenke). Leta 1986 je prejel nagrado zlata ptica, leta 2006 nagrado Prešernovega sklada in leta 2019 Župančičevo nagrado za izjemne stvaritve na področju umetnosti in kulture. Od leta 2007 je profesor za komorno igro na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

 

Skladno z vladnim odlokom je zaradi spremenjenih epidemioloških razmer obvezna uporaba zaščitne maske oziroma druge zaščite obraza ves čas gibanja in zadrževanja v zaprtem javnem prostoru, ne glede na medosebno razdaljo. 

Mala terasa sredi Ljubljane: Bojan Gorišek, klavir

1. jul. 2020 21:00
1. jul. 2020 21:00
Več terminov

10 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI